ALEJANDRO MAÑAS REIVINDICA EL PAPER DE LES DONES MÍSTIQUES EN EL CENTRE CULTURAL MELCHOR ZAPATA DE BENICÀSSIM

‘He aquí un instante’ mostra instants recollits de les visionàries com Hildegard von Bingen, Juliana de Norwich o María Jesús de Ágreda

‘He aquí un instante és el títol que Alejandro Mañas García ha triat per a la mostra que s’ha presentat hui en el Centre Cultural Melchor Zapata de Benicàssim, comissariada per Irene Ballester Buigues. L’exposició està inspirada en les visions de dones místiques i com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “seguint amb la nostra aposta per artistes, per joves talents de la província de Castelló, la mostra d’Alejandro Mañas que hui inaugurem convida a l’espectador a reflexionar, a pensar i, sobretot, a traslladar-nos i a conscienciar-nos amb les problemàtiques que envolten a la nostra societat, a través de la instal·lació, l’escultura, la fotografia, o el videoart”.

L’exposició s’emmarca dins de la programació que ha preparat l’Ajuntament de Benicàssim amb motiu del Mes de la Dona, i mostra instants recollits de les visionàries, les que hui fa seues, rescatant-les de la memòria i deixant-nos un ric patrimoni hui desconegut per molta gent. Dones que a través de les seues visions i acostament a l’ocult van crear coneixement com Hildegard von Bingen, Juliana de Norwich o María Jesús de Ágreda.

Alejandro Mañas García és Doctor i professor de la Universitat Politècnica de València i per a aquest projecte ha comptat amb el comissariat de la també Doctora i professora de la Universitat de València Irene Ballester Buigues. Aragoneses mostra els resultats de la seua investigació a través de la creació artística on uneix la seua passió entre mística i art com a especialista en el tema. En aquesta ocasió acosta a l’espectador i rescata la memòria de les dones oblidades dins del camp de la mística i l’espiritualitat, descobrint aquelles dones que la història ha obviat, només per ser dones. Creadores que han deixat un gran patrimoni literari, artístic i fins i tot músic. Gràcies a la necessària labor d’investigació de Mañas, en el seu treball deixa patent la labor de la dona, “comprovant com han sigut nombroses les dones emprenedores i entregades a la lluita per la igualtat, dones que han reivindicat el seu lloc en la societat i que han resolt grans empreses que fins ara estaven reservades per a l’home” tal com assenyala la comissària.

Com ha afegit el regidor de Cultura, Javier Alonso, “veïns i visitants tenen fins al pròxim 1 de maig l’oportunitat de descobrir a través de la plàstica d’Alejandro Mañas qui van ser aquelles dones que han sigut oblidades o desconeixem, i a les quals hui devem un ric patrimoni literari i científic”.

L’exposició pot visitar-se els dijous, divendres i diumenge de 17.00 a 20.00 hores, i els dissabtes d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores.

error: Content is protected !!