ANTOLÒGICA DE VICENTE GÓMEZ GARCÍA EN EL DESÉ ANIVERSARI DEL SEU TRASPÀS EN LES XIV JORNADES D’ART I HISTÒRIA 2022 A XÀTIVA

Inaugurada una exposició antològica d’aquest artista amb més de 40 obres en la Sala de les Columnes de la Casa de la Cultura de Xàtiva.

El dia 29 de juliol a les 19 hores en la Casa de la Cultura de Xàtiva el Dr. Antoni López Alemany (director de l’editorial Ulleye) ha presentat les Actes de les XIII Jornades d’Art i Història de l’any 2021 com a avançament de les XIV Jornades d’Art i Història, que es duen a terme entre els dies 2, 3 i 4 d’agost de 2022. En les Jornades d’enguany, junt a les ponències al voltant del Collar de la Coloma (en aniversari dels 1000 anys de la seua escriptura), de Joan Fuster (100 anys després del seu naixement) i de Ramon Simarro Oltra (200 anys després del seu naixement, hi ha un capítol especial dedicat al pintor valencià Vicente Gómez García (1926-2012), com a homenatge en el desé aniversari del seu traspàs. Per aquest motiu junt a la presentació de les Jornades, s’ha inaugurat una exposició antològica d’aquest artista amb més de 40 obres en la Sala de les Columnes de la Casa de la Cultura on trobem pintura, dibuixos, escultura, fotografia i documents al voltat del pintor. L’exposició ha sigut comissariada per Josep-Marí Gómez Lozano i Joan Gómez Alemany, que són també els coordinadors del llibre-catàleg monogràfic sobre l’artista VALENCIA Y LA ABSTRACCIÓN, CONSTRUCCIONES CON GEOMETRÍA Y COLOR. Trayectoria vital y creativa del artista Vicente Gómez García (1926-2012) publicat per EdictOràlia (editorial dirigida per Josep Lluís Galiana), que també es presentà el mateix dia de la inauguració.

El llibre ja ha sigut presentat en contextos acadèmics amb diferents ponències sobre l’artista el 11 març al Saló de Graus de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, el 28 d’abril a la Facultat de Belles Artes de la Universitat Politècnica de València, i també a la Fira del Llibre de València. Aquest catàleg escrit per 17 autors diferents, és el primer treball monogràfic sobre el pintor, que s’ha publicat enguany, en 2022, després de dos anys i mig d’intens treball i una profunda recerca en els arxius personals de Gómez García. El llibre amb 280 pàgines fa un repàs molt detallat i exhaustiu per les múltiples i complexes facetes de l’artista. En ell han col·laborat nombrosos i reputats historiadors de l’art, com Manuel Muñoz Ibáñez, Pascual Patuel, Román de la Calle, Francisco Agramunt Lacruz, Albert Ferrer Orts, Javier Moral, Felip González Martínez, entre altres.

L’exposició es podrà veure del 29 de juliol al 6 d’agost i és d’entrada gratuïta. Serà la primera mostra de Vicent Gómez després de la seua defunció. L’última exposició monogràfica es va celebrar al Museu d’Història de València en 2008, titulada València 1978-2008. Una visió personal: Vicente Gómez García. Esta exposició es va centrar en la ciutat de València com a eix principal. En la nova exposició titulada Antològica de Vicente Gómez García en el desé aniversari del seu traspàs es recollixen obres de totes les seues etapes i de diverses temàtiques, per a què l’espectador tinga una visió general d’aquest artista malauradament oblidat. Per això en les mateixes Jornades se li dediquen dos ponències el 3 d’agost. La primera amb el títol de Vicent Gómez García (1926-2012), l’avanguardista oblidat a càrrec de Josep-Marí Gómez, Doctor en Belles Arts, qui explicarà tota la seua trajectòria artística i biogràfica. La següent ponència té com a títol, Una obra musical en homenatge a Vicent Gómez García al desé aniversari de la seua mort,  per Joan Gómez, compositor i artista visual, qui estrenarà ell mateix una composició per a piano i electrònica, composta expressament per a l’ocasió.

error: Content is protected !!