Aprovats els nomenaments de les persones responsables de les direccions adjuntes de l’Institut Valencià de Cultura

Aprovats els nomenaments de les persones responsables de les direccions adjuntes de l’Institut Valencià de Cultura

Joan Josep Cerveró ocuparà la direcció adjunta de Música i Cultura Popular; María José Hernández, la d’Arts Escèniques; i María Dolores Fuster, la d’Audiovisuals i Cinematografia

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es nomena les noves persones responsables de les direccions adjuntes de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), organisme dependent de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport.

En concret, la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular serà ocupada per Joan Josep Cerveró; la d’Arts Escèniques, per María José Hernández i la Direcció Adjunta d’Audiovisuals i Cinematografia estarà encapçalada per María Dolores Fuster.

La proposta d’estos nomenaments s’ha dut a terme després de la convocatòria de selecció publicada al principi de 2024 i una vegada finalitzats els treballs de la Comissió de Valoració constituïda per a la seua selecció, que va adoptar el passat 8 de febrer la decisió de proposar estos noms.

El procés s’ha dut a terme seguint els criteris establits en l’article 3 del Decret 95/2016 de 29 de juliol, del Consell, de regulació, limitació i transparència del règim del personal directiu del sector públic instrumental de la Generalitat, així com els previstos en l’article 19 del Decret llei 1/2011, de 30 de setembre, del Consell, de mesures urgents de règim economicofinancer del sector públic empresarial i fundacional.

Cal recordar que totes les persones candidates que han participat en el procés de selecció han hagut d’acreditar que compten amb una titulació universitària de grau o equivalent i tenen experiència en llocs de responsabilitat en l’àmbit cultural, entre altres requisits.

A més, totes elles han estat obligades a presentar un projecte amb el desenvolupament, entre altres aspectes, dels objectius proposats, les seues línies d’actuació, la programació d’activitats, així com una proposta de col·laboració i difusió de les arts escèniques, de l’audiovisual i cinematografia o de la música i cultura popular valenciana amb els sectors educatius, econòmics i socials.

L’IVC és una entitat de dret públic que, entre altres competències, assumix el desenvolupament i l’execució de la política cultural de la Generalitat quant al coneixement, tutela, foment, recuperació, conservació, restauració, estudi, investigació, promoció i difusió de les arts escèniques, musicals i plàstiques en totes les seues varietats, i els museus en particular.

Joan Josep Cerveró Beta

El músic i compositor Joan Josep Cerveró Mora (Manises, 1961) és llicenciat en Música i màster en Estètica i Creativitat per la Universitat de València i doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, amb una tesi cum laude sobre la Rothko Chapel de Mark Rothko/Morton Feldman: hibridació entre música i pintura.

Ha sigut professor en les dos universitats valencianes i ha donat conferències i participat en projectes musicals i artístics de divulgació en nombroses ocasions, tant a Espanya com a l’estranger.

També ha sigut director musical i artístic del Grup Instrumental de València des de 1994, formació que va rebre en 2005 el Premi Nacional de Música, en la modalitat d’interpretació, del Ministeri de Cultura d’Espanya. En la seua extensa activitat professional ha participat o dirigit més de 300 concerts.

María José Hernández Mora

María José Hernández Mora (València, 1986) és llicenciada en Història de l’Art i màster en Gestió Cultural per la Universitat de València i compta amb un grau professional de Dansa pel Conservatori de Dansa de València.

Des de 2021 exercix la Direcció de Dansa València en l’Institut Valencià de Cultura, on ha assumit el desenvolupament d’un mercat de dansa contemporània espanyola amb assistència de professionals locals, nacionals i internacionals i connexions amb altres institucions.

Ha participat en la creació del Pla impuls a la dansa, programa anual per a la descentralització i el suport al sector mitjançant residències artístiques que reivindiquen els processos de creació i les accions de mediació.

També ha format part del Festival Russafa Escènica i ha sigut membre del comité seleccionador de programació del festival i responsable del programa Hivernacle, producció pròpia anual del festival.

María Dolores Fuster Embuena

María Dolores Fuster Embuena (Gandia, 1988) és llicenciada en Comunicació Audiovisual i màster en Postproducció Digital per la Universitat Politècnica de València.

Té experiència professional com a productora, redactora, presentadora i reportera en diversos mitjans de comunicació audiovisuals i escrits, entre els quals figuren TVE, À Punt i Valencia Plaza.

Ha realitzat també la conducció i presentació d’actes culturals com els premis Lletraferit, els premis de cine Antonio Ferrandis, així com la retransmissió en directe de diversos esdeveniments, entre els quals hi ha les Fogueres d’Alacant o les Falles de València.

error: Content is protected !!