Art al³: el MuVIM convida a presentar projectes expositius per a 2022 i 2023

  • El museu de la Diputació de València compta amb un pressupost màxim de 14.900 euros per projecte per a ser exposats al Cub que hi ha en la zona exterior
  • El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà l’1 de gener i finalitzarà el 28 de febrer

El MuVIM, museu de la Diputació de València, obrirà el pròxim dia 1 de gener una convocatòria per a la presentació de projectes d’instal·lació artística que tindran lloc en 2022 i 2023, amb l’objectiu de promoure la creativitat i el disseny. En paraules de la diputada del MuVIM, Glòria Tello, es pretén amb esta iniciativa “donar l’oportunitat a participar de la programació expositiva als nostres creadors i creadores en l’espai més visible del museu”.

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat, MuVIM, és un museu de les idees que, a través de les seues exposicions temporals i instal·lacions, aborda els progressos i els problemes del món contemporani. Un espai des del qual comprendre millor un món econòmicament globalitzat i culturalment interconnectat i en el qual totes les manifestacions intel·lectuals i artístiques tenen cabuda.

Des de 2018 el MuVIM disposa d’un espai situat a peu de carrer i obert al públic les 24 hores, els 365 dies de l’any, el Cub. Un espai per a la creativitat que ara el museu, amb la finalitat d’aproximar la cultura a la ciutadania, obri encara més convidant a professionals de l’art a presentar projectes expositius dins del gènere de la instal·lació artística.

Glòria Tello ha explicat que “com a diputada del MuVIM, per a mi era molt important donar cabuda a esta convocatòria oberta. Una convocatòria que permeta participar en les nostres exposicions als professionals que siguen seleccionats pel tribunal. D’esta manera, reforcem el fet que el MuVIM siga un museu de totes i tots per a totes i per a tots, més obert encara i un gran referent que impulse i empare més encara als nostres grans professionals”.

Dos mesos de termini

Tota la informació i detalls tècnics del procés poden consultar-se a la web del MuVIM (www.muvim.es), sent el termini de presentació de l’1 de gener al 28 de febrer de 2022. El projecte obtindrà una dotació econòmica màxima de 14.900 €.

Les persones o empreses interessades hauran de presentar una descripció del projecte, amb indicació dels materials o recursos a utilitzar, junt amb una presentació de la seua planimetria on figure una recreació dels objectes que la componen i la seua ubicació al Cub. Tota la documentació s’enviarà en un arxiu en format PDF, al correu electrònic exposiciones.muvim@dival.es indicant en l’assumpte ‘Candidatura Instal·lació Cub MuVIM 22-23’.

La Diputada del MuVIM i personal del museu, a més de tres persones de reconegut prestigi en el món de la creació artística integraran el comité de selecció que valorarà els materials rebuts i decidirà la selecció de projectes. Entre els criteris a valorar es tindran en compte les trajectòries professionals dels sol·licitants, els continguts i objectius, així com la viabilitat del projecte en el sentit d’una millor adaptabilitat a l’espai expositiu.

error: Content is protected !!