ArteEnred li rendeix tribut a Berlanga

Sala Exposicions de la Biblioteca Municipal Carmelina Sánchez Cutillas
Carrer del Poeta Serrà Clavero, 40 (Barri de Benicalap) València

Del 13 de maig al 12 de juny de 2022

L’Ajuntament de València a través de les regidories de Turisme i Internacionalització i Acció Cultural, en
col·laboració amb l’Associació Professional d’Artistes Plàstics arteEnred, presenta l’exposició “TRIBUT A
BERLANGA”, com a colofó a la celebeació de l’aniversari del naixement de Luis Garcia-Berlanga, que estarà oberta al públic del 13 maig al 12 de juny de 2022, a la Sala d’Exposicions de la Biblioteca Municipal Carmelina Sánchez Cutillas, en l’artístic barri de Benicalp.
Filòsof de formació, Berlanga degué pensar que el cinema podria oferir-li més possibilitats per a recrear i mostrar entre veritats i candongas, el desig de comprendre’s i comprendre aqueix món que se li quedava xicotet, oferint-se a vegades com inculpat de les acusacions socials que evidenciava.
Per a la majoria dels artistes plàstics i visuals de ArteEnred que ara li recorden, Berlanga forma part de la seua infància i de la memòria col·lectiva. Per això i per la seua àmplia trajectòria artística, el col·lectiu ArteEnred volen rendir-li el seu particular homenatge. Per a l’exposició s’ha editat un catàleg que compta amb texts de Vicent Gascó, Pepe García Berlanga i Joan J. Soler Navarro.

S’exhibeixen 37 obres d’altres punts artistes que, usant mitjans d’expressió plàstics, materials i tècniques diverses, ens ofereixen la seua particular visió de la seua filmografia.

ArteEnred sorgeix amb la intenció d’omplir un buit en els plantejaments artístics existents, fent que aquest deixe de ser un procés creatiu individual per a convertir-se també en un gaudi i divertimento col·lectiu a tots els nivells.
Entre els seus objectius està establir contactes entre artistes de diferents llocs de la geografia, per a intercanviar experiències; buscar col·laboracions de personalitats relacionades amb el procés creatiu que puguen enriquir-nos amb la seua experiència personal; oferir possibilitats per a exposar i mostrar la seua obra tant en l’àmbit en línia com en sales d’exposicions i centres culturals; assistència a esdeveniments expositius a nivell nacional i internacional, i una permanent informació d’allò més rellevant dins del món de l’art.
ArteEnred és una forma diferent de sentir i entendre l’art, trencant amb els esquemes tradicionals; és una opció diferent de relació i producció artística, una porta oberta a tots aquells que d’una manera o una altra vulguen tindre vincles artístics amb centenars d’artistes, gaudir del seu art i donar a conéixer el propi.
La necessitat d’una relació més estreta entre els artistes plàstics, l’intercanvi d’experiències i projectes, el poder veure i mostrar la teua obra, el sentir l’art a través dels artistes de l’entorn establint una relació de complicitat, ajuda i esplai va propiciar aquesta proposta que, amb l’ajuda de les noves tecnologies, la feien viable. La resposta massiva d’artistes va fer que es plantejaren aspectes, no previstos en principi, que van ampliant i enriquint el moviment artístic arteEnred.
El Col·lectiu va començar la seua marxa a primers de juliol del 2006 llançant com a inici de la seua presentació la primera exposició col·lectiva, titulada Vist-me. Com a mestre de cerimònies i presentació del moviment artístic en societat va assistir el crític d’art Rafael Prats Rivelles, que des d’un principi va percebre la potència i va creure en la viabilitat del projecte.

ARTISTES PARTICIPANTS: Teresa Aparicio, Vicent Aparicio-Guadas, Encarna Arnal, Lorna Benavides, Antonia Carbonell, Carmen Carot, Julio Castillo, Marisa Ebri, Dolo Furió y Ángeles López, Juvi Galán, Vicente Gascón, Herrero&Cebrián, Jaime Martí, Jesús Martínez, Raquel Mira, Enrique Montoro, Enrique Orts, José M Ramos, Sabina Requena, Maribel Salas, Amparo Santamarina, Leonor Seguí, Gerardo Stübing, Evelyn Carell, Fuensanta Niriñola, Irene Lario, Pepa A. Arroniz, José Miguel Alguer, Carmen Cebrián (Mayne), Josep A. Ferragut, Lucia Chiner, Hasbia M. Aomar, Carmen Romero, Rosa M. Alcañiz, Cruz A. Tribaldos, Carlos Pérez-Bermudez, Ernesto Renuncio.

error: Content is protected !!