CABANYAL ÍNTIM ES REARMA DESPRÉS D’UN ANY D’ABSÈNCIA

CABANYAL ÍNTIM ES REARMA DESPRÉS D’UN ANY D’ABSÈNCIA

Ja estan obertes les bases de la nova convocatòria del festival fins al 31 de desembre

Després d’un any de silenci per a reprendre forces i replantejar-se el seu futur, el Festival Cabanyal Íntim alça de nou la veu per a celebrar la 12a edició amb una volta als seus ‘Orígens’, lema que vertebrarà tota la seua programació la pròxima primavera.

“L’any passat vam interrompre la nostra marxa perquè era insostenible, però el festival torna ara als orígens de la seua creació per a mostrar el seu suport a les arts escèniques i per mitjà d’elles resistir en aquests temps tan durs per a la cultura”, assegura la seua directora artística Isabel Caballero. Conscients de les dures retallades de cultura del nou govern autonòmic i del risc que això suposa per al sector, el certamen ha decidit rearmar-se amb el seu teatre de resistència i seguir avant: “Hui més que mai és necessari seguir amb aquesta mena de projectes, no serà una edició fàcil, però comptem amb el suport incondicional del Teatre El Musical (TEM), part del veïnat del barri, artistes, companyies i del públic que ens ha seguit i recolzat des de la primera edició. Per això i per tot l’afecte que hem rebut de la ciutadania en aquest any d’absència, hem decidit que València no podia quedar-se sense el seu Cabanyal Íntim”.

Amb un format més breu i senzill i una duració menor que en edicions anteriors, el festival es desenvoluparà del 16 al 19 de maig i es realitzarà íntegrament al barri del Cabanyal. “Continuarem fent costat a les companyies valencianes i a les noves dramatúrgies, apostant per estimulants experiències escèniques que ens connecten amb l’humà i amb l’entorn del barri”, explica Caballero. Així, el festival tornarà a ser “una oportunitat de trobada i de reflexió en què poder celebrar la vida malgrat els temps convulsos que corren”.

Les bases d’aquesta nova convocatòria ja estan disponibles des de hui en la pàgina web del festival i estaran obertes durant tres setmanes, de l’11 al 31 de desembre.

Organitzat per Francachela Teatre, Cabanyal Íntim és un projecte social i cultural que va nàixer en 2011 per a lluitar contra el pla d’enderrocaments de l’Ajuntament de València portant les arts escèniques a l’interior de les cases del barri amenaçades de demolició.

error: Content is protected !!