CARMEN GIMÉNEZ-MORTE REBRÀ EL PREMI D’HONOR DE LES ARTS ESCÈNIQUES VALENCIANES 2022

La cerimònia de lliurament se celebrarà el 28 de novembre al Teatre Principal d’Alacant

La gala posarà l’accent a Alacant amb humor i música, i estarà conduïda per Victoria Mínguez, Marta Chiner i Gloria Sirvent

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha anunciat el Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes 2022, que concedeix Cultura de la Generalitat en el marc dels V Premis de les Arts Escèniques Valencianes que enguany se celebren el 28 de novembre al Teatre Principal d’Alacant.

En un acte en què s’han convidat les nominades i els nominats a les diferents categories, la consellera Raquel Tamarit ha explicitat que “el Premi d’Honor que atorga Cultura de la Generalitat enguany reconeix la trajectòria de Carmen Giménez-Morte: dona, valenciana i un nom obligatori i necessari si parlem de dansa”.

“Carmen és de les persones que fan de formiguetes entre bambolines, que treballen apassionadament fora dels focus, que dediquen hores i hores a dignificar, avaluar i radiografiar les arts escèniques i, especialment, la dansa. Amb una brillant trajectòria com a investigadora divulgadora i coreògrafa, a més, i sobretot, és professora. Durant anys, des del Conservatori Superior de Dansa de Valencia ha contagiat al seu alumnat la saviesa i la passió que li brolla del cos. Carmen és una d’eixes persones que fa saó”, ha detallat Tamarit.

La consellera de Cultura també ha recordat la importància de Giménez-Morte en diferents associacions professionals de dansa autonòmiques i estatals, així com “la seua producció bibliogràfica com els tres volums de la ‘Historia de la Danza Contemporánea en España’, una obra magna per a entendre l’evolució d’aquesta disciplina escènica des dels darrers anys de la dictadura fins a l’actualitat”.

Carmen Giménez-Morte

Catedràtica d’anàlisi i pràctica de repertori de dansa contemporània en el Conservatori Superior de Dansa de València, professora del màster de Música de la Universitat Politècnica de València, doctora en Filosofia per la Universitat de València, llicenciada en Història de l’Art i titulada en Dansa Contemporània i en Dansa Clàssica, Carme Giménez-Morte és una de les personalitats més rellevants pel que fa a l’estudi, la formació i l’impuls de la dansa dins i fora del territori valencià.

En l’àmbit associatiu, presideix l’Associació Espanyola Dansa més Investigació; és membre de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art, i vicepresidenta de l’Academia Española de las Artes Escénicas; a més de vicepresidenta de l’associació sense ànim de lucre Danzando.

És autora de nombrosos articles i llibres sobre teoria, anàlisi i pràctica, pedagogia i història de la dansa. És també cofundadora de l’editorial Mahali, dedicada a les arts escèniques en general i la dansa en particular.

Una cerimònia que posa l’accent a Alacant amb humor i música

Joanfra Rozalén (Cia La Dependent) dirigeix la V Gala dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes que se celebra al Teatre Principal d’Alacant. Un professional i una companyia alcoiana de referència que en la seua proposta de cerimònia posarà l’accent en la utilització de temes musicals tradicionals actualitzats.

Segons Joanfra Rozalén, “Alacant és festa. El teatre és festa. I presentem aquest musical en la festa del teatre, que són els Premis de les Arts Escèniques Valencianes”.

La gala estarà conduïda amb humor per tres actrius, presentadores i cantants de tres generacions: Victoria Mínguez, Marta Chiner i Gloria Sirvent. Comptaran també amb la col·laboració del mag Hugo Aracil.

error: Content is protected !!