CINE, ART, IDENTITAT I TERRITORI ES POSEN EN JOC EN LA NOVA CONVOCATÒRIA D’ENCLAVE LAND ART

De l’1 de juliol al 15 de setembre s’obri el termini de presentació de projectes, que es desenvoluparan el novembre de 2022 a la Vall de Gallinera

Enclave Cinema celebra la segona edició durant el cap de setmana del 23 al 25 de setembre de 2022

El Consorci de Museus presenta la convocatòria de la quarta edició d’Enclave Land Art, el projecte de residències artístiques i d’investigació en la naturalesa que forma part del programa Cultura Resident del CMCV. La iniciativa també ha confirmat la celebració de la segona edició de l’esdeveniment Enclave Cinema el cap de setmana del 23 al 25 de setembre a la Vall de Gallinera, Alacant.

Enclave Land Art és una residència artística de producció, de dues setmanes de duració, en la qual set artistes desenvolupen projectes vinculats a un itinerari d’art i naturalesa, en l’entorn de la Vall de Gallinera.

Durant la seua estada, els artistes participen en presentacions, tallers i visites que complementen el seu treball, que es presentarà al públic en dues jornades de portes obertes l’últim cap de setmana de residència.

“El programa Enclave Land Art ens recorda, a través de propostes artístiques singulars que es desenvolupen en l’entorn rural, la necessitat de reconnectar amb la naturalesa, establint una interessant reflexió sobre la relació de l’esser humà, el procés de creació artística i el medi natural. I, per a abordar aquesta temàtica, no hi ha cap lloc millor que un entorn natural de gran bellesa com la Vall de Gallinera”, assegura el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

Les propostes, que podran presentar-se des de l’1 de juliol fins al 15 de setembre, poden comprendre disciplines com instal·lació, ‘land art’, fotografia, antropologia, investigació, escultura, ‘performance’ i totes les manifestacions artístiques o línies de treball plantejades des del diàleg de l’ésser humà amb la naturalesa, que generen una reflexió sobre el territori en què es desenvoluparan els projectes, la ruta Corrals de la Carroja, a la Vall de Gallinera, a les quals es podran presentar artistes de qualsevol edat o nacionalitat.

La publicació dels artistes seleccionats serà el 25 de setembre de 2022, en el marc de les jornades cinematogràfiques d’Enclave Cinema, i la residència es realitzarà del 6 al 20 de novembre, incloent-hi un cap de setmana de portes obertes per a presentar els projectes.

El comité de selecció de projectes d’Enclave Land Art està format per Rosa María Castells, conservadora i responsable de la col·lecció del MACA d’Alacant; Amélie Aranguren, membre de Campo Adentro/Inland i responsable de programació artística del Centro de Acercamiento a lo Rural; Emilio Gallego, artista visual, curador, president del col·lectiu L’Espiral ACC i coordinador adjunt de l’associació valenciana Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC); Alejandro Maña, artista, investigador i professor de la Universitat Politècnica de València, i Miguel Mallol, com a director d’Enclave Land Art.

Enclave Cinema, del 23 al 25 de setembre

Enclave Land Art presenta també la segona edició d’Enclave Cinema, jornades sobre cine, identitat i territori, que se celebraran el cap de setmana del 23 al 25 de setembre de 2022 a la Vall de Gallinera.

Enclave Cinema naix sobre la base del creixent ús del mitjà audiovisual com a transmissor de missatges dins del projecte Enclave Land Art, i ofereix als festivals convidats una plataforma d’exposició pública i visibilitat, en línia amb els projectes treballats a la Vall de Gallinera.

Mitjançant la invitació a un festival de cine diferent en cada edició, l’Ajuntament de la Vall de Gallinera i l’associació Enclave Land Art organitzen una sèrie de projeccions, col·loquis, taules redones i presentacions amb l’objectiu de generar una reflexió participativa.

La segona edició d’Enclave Cinema comptarà amb la participació de La Biennal Internacional Dona i Cinema – Mujer y Cine – Woman & Film, festival que celebra la seua setena edició el gener de 2023 i que dona visibilitat al treball de dones en el cine i la indústria audiovisual. La biennal naix com a altaveu de l’associació Dona i Cinema, creada gràcies a l’esforç de dones professionals del sector audiovisual a la ciutat de València, per a mostrar el millor cine realitzat per dones, juntament amb una sèrie d’activitats paral·leles per a reflexionar sobre el paper de les dones en la indústria i promocionar altres mirades no sempre representades en la gran (i xicoteta) pantalla.

error: Content is protected !!