CONEGUEM ELS NOMINATS ALS PREMIS BERLANGA DE L’AUDIOVISUAL VALENCIÀ

Les nominacions s’han decidit en la primera ronda de votacions dels acadèmics i acadèmiques de l’AVAV entre les 51 obres presentades

La cerimònia de la cinquena edició d’aquests premis se celebrarà el dissabte 12 de novembre a l’Auditori de Castelló i serà retransmesa per À Punt

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual (AVAV) organitzen anualment els Premis Berlanga, amb els quals es reconeix el treball de l’audiovisual valencià durant l’any.

El subdirector de gestió de l’IVC, José Luis Moreno, i la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Teresa Cebrián, han presentat l’acte de lectura de les nominacions a les 24 categories competitives d’aquests guardons autonòmics, que es lliuraran el dissabte 12 de novembre a l’Auditori de Castelló, en una cerimònia retransmesa en directe per À Punt.

Enguany, la lectura de nominacions ha anat a càrrec de l’actriu i monologuista Maria Juan i de la productora, directora i guionista Laura Grande. A l’acte, hi han assistit els membres de la nova junta directiva de l’AVAV.

Les nominacions s’han decidit en la primera ronda de votacions dels acadèmics i acadèmiques de l’AVAV entre les 51 obres presentades.

Les produccions amb més nominacions són ‘Llenos de gracia’, dirigida per Roberto Bueso i produïda per The Nun Producciones, i ‘Vasil’, dirigida per Avelina Prat i produïda per Distinto Films. Aquests dos llargmetratges de ficció han aconseguit 8 nominacions.

Amb 7 nominacions figura ‘El juego de las llaves’, dirigida per Vicente Villanueva i produïda per Nadie es Perfecto. Amb 6 nominacions figuren ‘El agua’, dirigida per Elena López Riera i produïda per Suica Films, i el documental ‘Mujeres sin censura’, dirigit per Eva Vizcarra i produït per Nadie es Perfecto. 

24 categories de premis

En la categoria de millor vestuari les nominades són: Giovanna Ribes per ‘Vasil’, Giovanna Ribes per ‘Llenos de gracia’ i Giovanna Ribes per ‘El juego de las llaves’.

Al premi a millor maquillatge i perruqueria estan nominades Esther Guillem i Ana Guillem per ‘Hollyblood’, Ana Lozano Ausina per ‘Being the Ricardos’ i Amparo Sánchez per ‘El juego de las llaves’.

La millor direcció artística s’elegirà entre Rafa Jannone per ‘Hollyblood’, Maje Tarazona per ‘El juego de las llaves’ i Maje Tarazona per ‘Nosaltres no ens matarem amb pistoles’.

Lorena Lluch per ‘Llenos de gracia’, Lorena Lluch per ‘Vasil’ i Cristian Guijarro per ‘El juego de las llaves’ són els nominats a la millor direcció de producció.

En la categoria de millor actriu de repartiment aspiren al premi Susi Sánchez per ‘Vasil’, Paula Usero per ‘Llenos de gracia’ i Lidia María Cánovas per ‘El agua’.

Els nominats a millor actor de repartiment són Pascual Valero per ‘El agua’, Dani Tatay per ‘El juego de las llaves’ i Ferran Gadea per ‘Hollyblood’.

Pel que fa al millor curt de ficció, opten al premi ‘Las visitantes’ de Quatre Films Audiovisuales, ‘La butaca de la puta’ d’Inquieta Films, ‘Quieto Billy’ d’Iván Fernández de Córdoba i ‘Cuando haces pop’ d’Inaudita.

Els títols nominats a millor curt documental són: ‘Hardcore’ de Jaibo Films, ‘La voz queda’ de Laura Pérez Gómez i ‘(On set with) Lilly Reich’ d’Avelina Prat.

Les nominacions a millor curt d’animació són per a ‘Skydome’ de Barreira Arte y Diseño, ‘Citerea’ de Mercedes Consuelo Peris Medina i ‘1996’ de Primer Frame.

Les nominacions a millor sèrie d’animació són per a ‘Mironins’ d’Hampa Studio i ‘El món de Pau’ d’El Mundo de Pablo.

Els nominats a millor sèrie de ficció són ‘Desenterrats’ de Visual Producciones, ‘ReCancelled’ de More Sauce i ‘L’alqueria blanca’ de Lola Cinema.

Els nominats a millor so són Iván Martínez Rufat per ‘Vasil’, José Manuel Sospedra per ‘El juego de las llaves’, Carlos Lidón per ‘Nosaltres no ens matarem amb pistoles’ i José Manuel Sospedra per ‘Hollyblood’.

Pel que fa al premi a millor música original, opten al guardó Vincent Barrière per ‘Vasil’, Vicente Ortiz Gimeno per ‘Llenos de gracia’ i Luis Ivars per ‘Berlanga’.

Manuel de la Reina per ‘Mujeres sin censura’; Ernesto Arnal per ‘Una elefanta sobre la tela de una araña’, i Arnau Cortés, Carlos Hernández, Héctor Monerris i Ángela Revert per ‘Desenterrats’ són els nominats al premi a millor muntatge i postproducció.

Víctor Entrecanales per ‘Llenos de gracia’, Gabo Guerra i Natxo Alapont per ‘Desenterrats’, Víctor Entrecanales per ‘Mujeres sin censura’ i Luis Ángel Pérez per ‘El juego de las llaves’ són els nominats en la categoria a millor direcció de fotografia i il·luminació.

Al millor guió opten Elena López Riera per ‘El agua’, Avelina Prat per ‘Vasil’ i Roberto Bueso per ‘Llenos de gracia’.

En la categoria de millor actor protagonista opten al guardó Pep Sellés per ‘Desenterrats’, Willy Montesinos per ‘Berlanga’ i Jaime Linares per ‘L’alqueria blanca’.

La millor actriu protagonista es decidirà entre Luna Pamies per ‘El agua’, Lorena López per ‘Nosaltres no ens matarem amb pistoles’ i María Albiñana per ‘ReCancelled’.

Les nominacions a millor direcció són per a Elena López Riera per ‘El agua’, Avelina Prat per ‘Vasil’ i Roberto Bueso per ‘Llenos de gracia’.

En la categoria de millor llargmetratge documental els títols nominats són: ‘Una elefanta sobre la tela de una araña’ de Quatre Films Audiovisuales, ‘Mujeres sin censura’ de Nadie es Perfecto i ‘La vida más larga’ de Jaibo Films.

Opten a millor llargmetratge de ficció les pel·lícules següents: ‘El agua’ de Suica Films, ‘Vasil’ de Distinto Films i ‘Llenos de gracia’ de The Nun Producciones.

Opten al premi a millor videojoc concedit per un jurat especialitzat: ‘The 9th Dragon’ de FrameOver i ‘Holy Molly’ de Barreira Arte y Diseño.

Dos són les categories que enguany estan fora de competició en comptar amb una sola producció inscrita: millor llargmetratge d’animació, amb la candidatura de ‘Mironins. La pel·lícula’ d’Hampa Studio, i millor sèrie documental amb la candidatura de ‘L’hora fosca’ de Voramar Films. 

Calendari de votacions i esdeveniments

El 5 de setembre passat es va tancar el termini per a presentar candidatures a la cinquena edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià. Els acadèmics han pogut votar des del 27 de setembre fins al 16 d’octubre. La segona ronda de votacions, en la qual s’elegeixen els premis de cada categoria, s’iniciarà el 20 d’octubre i acabarà el 6 de novembre.

El 8 de novembre, al Teatre Principal de València, la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, té previst anunciar el Premi d’Honor concedit per Cultura de la Generalitat i mantindrà una trobada amb els nominats.

La gala de lliurament de la cinquena edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià se celebrarà el dissabte 12 de novembre a l’Auditori de Castelló i serà retransmesa en directe per À Punt.

error: Content is protected !!