CONEGUEM ELS NOMINATS PER A LA CONCESSIÓ DELS RECONEIXIMENTS D’AVVAC

MITJÀ DE COMUNICACIÓ Temps dels Arts, CulturPlaza i Verlanga.

TRAJECTÒRIA Maribel Domenech, Mavi Escamilla i Rampova.

ESPAI: Liminal, La Capella d’Alcoi, i MUSEARI.

COL·LECTIU O.R.G.I.A., ideadestroyinmuros i Salvem el Cabanyal.

Jurat reunit

Un jurat convocat per AVVAC · Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló reconeix els mèrits professionals i el treball en les arts visuals en diverses categories. La distinció, que comporta la concessió d’una escultura, es farà pública com a colofó de les IV Jornades Professionals sota el títol: Alternatives, Formats, Dubtes, Nous Contextos i Reconeixements, que se celebraran els pròxims 2, 3 i 4 de desembre, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

Des del Grup de Coordinació que dirigeix actualment Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló, s’ha représ aquesta iniciativa, ja assajada en les anteriors Jornades Professionals i que tant d’interés va despertar en el seu moment. I és que les persones que componen aquest sector, estan summament fatigades per la quantitat innombrable de vegades que es veuen obligades a competir per a poder guanyar concursos, beques, residències o qualsevol altra manera similar de poder exercir la professió d’artista visual. Alguna cosa que a més no arriba a posar solució a la situació de precarietat que es viu en aquest àmbit professional. És per això, que AVVAC manté la decisió que per segona vegada siguen les persones de les arts visuals les que trien i reconeguen un treball tan necessari com poc valorat en tantes ocasions. En definitiva, es pretén visibilitzar una labor social, cultural i artística vinculada al territori i que genere nexes, plataformes, dinàmiques i estiguen creant xarxes, així com el reconeixement a mitjans de comunicació que ajuden en la promoció i difusió de l’art.

A més, s’ha triat la figura de “Reconeixement de mèrits” i no la de “Premi”, fugint dels grans noms, assenyalant en aquesta ocasió un treball que rara volta és ressaltat, conscients que hi ha nombrosos/es professionals i agents del sector que també poden ser mereixedors/es de ser distingits/es. S’abandona en aquesta ocasió el to jocós i irònic de l’anterior edició, encara que l’acte se celebrarà en ambient festiu on l’humor i l’art estaran molt presents.

error: Content is protected !!