Convocada la 5ª edició d’Enclave Land Art, programa de residències artístiques en la naturalesa

Les residències de producció d’Enclave Land Art se celebraran el novembre de 2023 al municipi de Quesa, a la Canal de Navarrés, província de València

El projecte forma part del programa de residències de creació Cultura Resident del Consorci de Museus

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i Enclave Land Art obrin la convocatòria de la cinquena edició de la residència artística de producció en la naturalesa. El projecte, que forma part del programa de residències de creació Cultura Resident del CMCV, compta en aquesta ocasió amb el suport de l’Ajuntament de Quesa, a la Canal de Navarrés, província de València, on es desenvoluparan les residències el novembre de 2023.

El termini de presentació de propostes estarà obert del 15 de juliol al 15 de setembre i hi podran concórrer projectes artístics i d’investigació, que hauran d’estar plantejats des del diàleg de l’ésser humà amb la naturalesa, amb la finalitat de compondre una sèrie de propostes connectades entre si per a estructurar un itinerari artístic de Land Art en l’àrea de Quesa.

La residència artística de producció tindrà una duració de dues setmanes i està oberta a totes aquelles manifestacions artístiques o línies de treball en les quals estiga vinculat el diàleg artista-territori-naturalesa dins de l’especificitat de l’entorn en què es desenvolupa i el concepte proposat en aquesta edició per Enclave Land Art. S’hi poden presentar individualment artistes de qualsevol nacionalitat i edat.

“Des de 2016, segons vaig proposar en el meu projecte de direcció, vam posar en marxa un ambiciós programa de residències artístiques vertebrant el territori, amb el qual impulsem el desenvolupament d’artistes i projectes, incloent-hi diversos formats i temàtica i eixint de les capitals de província i dels centres d’art contemporani. Enclave Land Art, que forma part del nostre programa Cultura Resident, aborda la relació de l’art i la naturalesa i es desenvolupa precisament en entorns naturals de gran bellesa com Quesa”, assegura el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

D’entre totes les propostes rebudes, un grup de treball format per un comité científic de professionals del sector seleccionarà un total de deu projectes —set i tres en reserva—. El comité de selecció, seguint el manual de bones pràctiques, estarà format per José Luis Pérez Pont, director gerent del Consorci de Museus i director del Centre del Carme de València; Graham Bell, artista transgènere proposat per l’AVVAC (Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló); Joan Josep Soler, historiador i crític d’art, editor de la Revista ‘Sinergias. Art visual i Escènic’, a proposta d’AVCA (Associació Valenciana de Crítics d’Art); Obarra Nagore, encarregada de la coordinació i la gestió de les exposicions temporals i de la conservació, la documentació i la catalogació de les dues col·leccions que formen part del CDAN, i Miguel Mallol, director d’Enclave Land Art.

La cinquena edició de la residència de producció es desenvoluparà entre el 20 de novembre i el 3 de desembre, amb una jornada prèvia, el 19 de novembre, de presentació dels projectes a la població local i les associacions del territori. El dissabte 25 de novembre se celebrarà una jornada de portes obertes on tots els artistes proposaran tallers per a qualsevol persona interessada a formar-ne part. Posteriorment, el dissabte 2 de desembre, es presentaran els projectes per part dels artistes i de l’organització.

error: Content is protected !!