Cultura estarà present en el 27 Festival de Cine de Màlaga per a promocionar l’audiovisual valencià

Cultura estarà present en el 27 Festival de Cine de Màlaga per a promocionar l’audiovisual valencià

La Generalitat dona suport a les 14 produccions amb participació valenciana que van a concurs en diferents categories en esta edició

  • L’IVC i À Punt Radiotelevisió Valenciana comptaran amb un estand propi en l’espai MAFIZ, on es presentaran 25 produccions valencianes

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), estarà present en el 27 Festival de Cine de Màlaga, que se celebra de l’1 al 10 de març, per a promocionar l’audiovisual valencià i mostrar el seu suport a les 14 produccions valencianes que competixen en diferents seccions oficials.

Així mateix, l’IVC comptarà amb un estand propi compartit amb À Punt Radiotelevisió Valenciana en el Málaga Festival Industry Zone (MAFIZ), la zona d’indústria del festival malagueny, que se celebra del 4 al 10 de març, en la qual enguany es presenten 25 produccions valencianes en les diverses seccions: 14 llargmetratges de ficció, 7 documentals i 4 curtmetratges.

El director general de Cultura, Sergio Arlandis, ha explicat que la Comunitat Valenciana “torna a estar present en el festival malagueny amb un espai compartit per l’IVC i la Radiotelevisió Valenciana amb un espai propi en el qual les institucions unim forces perquè l’audiovisual valencià tinga a Màlaga un punt de trobada i una plataforma de promoció de les seues produccions i del treball que fan els seus professionals”, ha destacat.

Arlandis ha recordat que des de Cultura “treballem perquè l’audiovisual valencià puga aconseguir en el mercat del Festival de Màlaga acords de coproducció i finançament amb altres comunitats autònomes i altres països de l’àrea iberoamericana per als seus projectes cinematogràfics”.

“També volem contribuir a donar a conéixer la variada oferta de produccions valencianes recents entre els agents de vendes, distribuïdors i inversors internacionals que acudixen de tot el món i especialment d’Iberoamèrica”, ha afegit.

El director general ha ressaltat “l’enorme qualitat i varietat de les produccions amb participació valenciana que es projecten en les diverses seccions competitives del Festival de Màlaga” i ha apuntat que, “sense dubte, l’audiovisual valencià ha guanyat presència, perquè de les 10 produccions en competició de l’any passat hem passat a 14 en 2024”.

Així mateix, Arlandis ha afirmat que des de la Conselleria s’està treballant “molt a consciència per a millorar encara més, i fins i tot incrementar, estes dades, ja que estem convençuts que això és possible”.

Projeccions de pel·lícules valencianes

L’audiovisual valencià estarà present en la 27 edició del Festival de Màlaga amb 14 produccions que es podran veure en les diferents seccions del festival.

Dels sis llargmetratges amb participació valenciana que es presenten, 5 són de ficció i 1 és documental. En l’apartat del curtmetratge, han sigut seleccionats 4 de ficció i 4 d’animació. 5 de les 14 produccions que es presenten compten amb ajudes de l’IVC.

En la Secció Oficial de llargmetratges a competició figura La casa, dirigida pel director valencià Álex Montoya i coproduïda per Nakamura Films i Raw Produccions. La casa compta amb les ajudes a la producció de l’IVC i la participació d’À Punt, ICAA i RTVE.

Inspirada en la novel·la gràfica homònima de Paco Roca, la pel·lícula està protagonitzada per David Verdaguer, Óscar de la Fuente, Luis Callejo, Olivia Molina, María Romanillos, Lorena López, Marta Belenguer, Jordi Aguilar, Miguel Rellán i Tosca Montoya.

També en la Secció Oficial a concurs es projecta Pájaros, dirigida per l’alcoià Pau Durà i produïda per Fosca Films, Icónica Producciones i Tandem Films en coproducció amb la romanesa Saga Film. Pájaros compta amb la participació d’RTVE, Prime Video i TV3 i amb el suport de l’ICAA. La pel·lícula està protagonitzada per Javier Gutiérrez, Luis Zahera i la italiana Teresa Saponangelo.

En la Secció Oficial fora de concurs es presenta Puntos suspensivos, un policíac dirigit pel valencià David Marqués i escrit pel mateix Marqués en col·laboració amb el novel·lista i guionista valencià Rafael Calatayud Cano. Produïda per Bruna Films, la pel·lícula està protagonitzada per Diego Peretti, Jose Coronado, Cecilia Suárez i Georgina Amorós.

També en la Secció Oficial fora de concurs es presenta Disco, Ibiza, Locomía, dirigida per Kike Maíllo, produïda per la valenciana Nadie es Perfecto, en coproducció amb La Chica de la Curva, Rumba Ibiza AIE i SBD Films, i protagonitzada per Jaime Lorente, Blanca Suarez i Alberto Ammann.

En la Secció Oficial de llargmetratges de ZonaZine concursa Los tonos mayores, dirigit per l’argentina Ingrid Pokropek i coproduït per l’alacantina Jaibo Films i les argentines Gong Cinema i 36 Caballos.

En la Secció Oficial a concurs de llargmetratges documentals es presenta Saturn, dirigit per l’alacantí Daniel Tornero, produït per l’alacantina Jaibo Films, amb ajudes la producció de l’IVC i el suport d’À Punt Mèdia, Filmin i l’ICAA.

En la Secció Oficial de curtmetratges de ficció a concurs es presenta Troleig, dirigit per Luis Eduardo Pérez Cuevas i produït per Admirable Films i TV ON Produccions. Compta amb ajudes a la producció de l’IVC i forma part del primer volum del catàleg Curts 2024.

També concursen Pequeño, dirigit pels alacantins Meka Ribera i Álvaro G. Company i produït per l’alacantina Bilby Films i Trilita Films, i La filla de ma mare dirigit per Carles Gómez Alemany i produït per Cornelius Films i Shoji Films.

En la Secció Oficial Animazine de curtmetratges d’animació es presenta Fashions Victims 2.0, dirigit per María Lorenzo i produït per Enrique Millán Almenar; Estimada Ángela, dirigit per l’alacantí Paco Sáez i José Luis Quirós i produït per Lightbox Academy; First Coin, dirigit per les valencianes Anna Juesas i Sonia Sánchez i produït per Barreira Arte y Diseño, i Mortelli, Un cas perdut, dirigit per Ben Fernández i produït per les alacantines Beamos Producción i Jaibo Films, que compta amb les ajudes a la producció de l’IVC i forma part del segon volum del catàleg Curts 2023.

Finalment, en l’apartat de curtmetratges de la secció ‘Afirmant els drets de les dones’ es presenta Dona, dirigit per Alexander Lemus Gadea i produït per Estrela Audiovisual, amb ajudes a la producció de l’IVC.

Participació valenciana en MAFIZ

Els professionals valencians tornen a estar presents amb les seues produccions en MAFIZ, la zona industrial del Festival de Màlaga, que enguany se celebra del 4 al 8 de març. Enguany es presenten 25 produccions valencianes en les diverses seccions de MAFIZ: 14 llargmetratges de ficció, 7 documentals i 4 curtmetratges.

Dins de les projeccions per a professionals de MAFIZ de l’Spanish Screenings en les seues diverses seccions es podran veure els llargmetratges de ficció Bruno, dirigit i produït per Angel Puado; L’avia i el foraster, dirigit per Sergi Miralles i produït per Aire de Cinema i Alhena Production; L’home dels nassos, dirigit per Abigail Schaaff i produït per Turanga Films, Aguacate & Calabaza, Inaudita i Halley Productions, i Uncancelled, dirigit per María Albiñana i produït per More Sauce i EOC Producciones Cinematográficas.

També es presenten Los días de la noche, dirigit i produït per Ángel Puado; Quan no acaba la nit, dirigit per Óscar Montón i produït per Dacsa Produccions i Audiovisuales Morvedre; Valenciana, dirigit per Jordi Núñez i produït per Pegatum Transmedia, Dacsa Produccions, Àmbar Pictures i Solwork Films.; Les vacances de Mara, dirigit per Elena Escura i produït per Tarannà Films; Llobàs, dirigit per Pau Calpe i produït per Dacsa Produccions i Galápagos Media; Kepler Sexto B, dirigit per Alejandro Suárez i produït per Turanga Films en coproducció amb Pincheform Producciones, Quexito Films i Noodles Productions.

Completen la nòmina de llargmetratges de ficció Lo carga el diablo, dirigit per Guillermo Polo i produït per Volcano Films, Japonica Films, Batiak Films i Los Hermanos Polo; Coses a fer abans de morir, dirigit per Cristina Fernández Pintado i Miguel Llorens i produït per The Fly Hunter i Fosca Films, i La boda de Rosa, dirigit per Icíar Bollaín i produït per Tandem Films, Turanga Films, Septembro Cine i Halley Production.

També estaran els documentals El mètode Farrer, dirigit per Esther Morente i produït per Sunrise Pictures; Mientras seas tú, el aquí y ahora de Carme Elias, dirigit per Claudia Pinto Emperador i produït per Sin Rodeos Films i Nakamura Films; Equipo Crónica: Arte de trinchera, dirigit per Rafael Sesa i Felipe Villaplana i produït per Estrela Audiovisual, Zootropo Studio i Dacsa Produccions; Paco Roca, dibujando la vida, dirigit per Batiste Miquel i produït per Docu Producciones i RTVE; Parir en el siglo XXI, dirigit per Claudia Reig Valera i produït per Barret Cooperativa; Novelda-Japón, dirigit per Alfredo Navarro Benito i produït per Eigakan Films, i Yo tenía una vida, dirigit per Octavio Guerra i produït per Calibrando Producciones.

En la secció Málaga Work in Progress Espanya, per a pel·lícules en fase de postproducció, ha sigut seleccionada Bodegón con fantasmas dirigit per Enrique Buleo i produït per Quatre Films, en coproducció amb Cuidado con el Perro i Ikki Films.

Dins de Màlaga Short Corner han sigut seleccionats el curtmetratge d’animació Felina, dirigit per María Lorenzo i produït per Enrique Millán, i el curt documental El pisito, dirigit per Claudia García de Mateos i produït per Núria Cidoncha per a When lights are low. Els dos curts compten amb les ajudes a la producció de l’IVC i formen part del primer volum del catàleg Curts 2024. En esta mateixa secció també figuren Campolivar, dirigit per Alicia Moncholí i produït per Quatre Films, i Intercanvi, dirigit per Alberto Evangelio i produït per Beniwood, que està inclòs en el segon volum de Curts 2023.

La cineasta i guionista castellonenca Lledó Morales Roig forma part dels vint jóvens talents del cine i l’audiovisual procedents de tretze països iberoamericans que han sigut seleccionats per a participar en el campus del Málaga Talent.

Dins del cicle de conferències per a professionals d’esta edició de MAFIZ, els compositors de bandes sonores Vicente Chust i Isabel Latorre participaran en una taula sobre els fonaments de la supervisió musical i la gestió de drets d’autor. Per la seua part, la productora María Zamora, d’Elástica Films, intervé en una trobada sobre el model del cine espanyol juntament amb altres productors i directius del sector audiovisual.

error: Content is protected !!