CULTURA PRODUEIX ‘INSOMNI-NITS D’ESTIU’, QUE REVISA EL CLÀSSIC DE SHAKESPEARE ADAPTANT-LO AL TEMPS ACTUAL

L’espectador esdevé convidat de la història immersiva que es representa en diversos espais al monestir de Sant Miquel dels Reis

Hi haurà funcions el 29 i 30 de juny i l’1, 2, 6, 7, 8 i 9 de juliol

‘Insomni-nits d’estiu’ és una comèdia desenfadada, àcida i contemporània que proposa una alteració del clàssic de William Shakespeare, ‘El somni d’una nit d’estiu’, i descriu una princesa que, en la seua fugida d’un matrimoni imposat, decideix posar a prova els seus instints i rebel·lar-se amb l’ordre establit.

Es representa al monestir de Sant Miquel dels Reis els dies 29 i 30 de juny i 1, 2, 6, 7, 8 i 9 de juliol. És una producció d’OsakaClub per a la Direcció General de Cultura i Patrimoni, escrita per Eva Mir i dirigida per Toni Agustí.

‘El somni d’una nit d’estiu’ il·lustra clarament la manipulació textual i lingüística per part de Shakespeare, presentant una obra que pareix políticament innocent, però que presenta aspectes amenaçadors per al poder, posant en dubte l’obediència, el poder de classe i, en definitiva, plantejant un repte a l’autoritat.

‘Insomni’ viatja per camins semblants i proposa una alteració de l’original portant el mateix autor, Shakespeare, al nostre temps, perquè ens explique si, realment, aquesta va ser la versió que va voler fer.

Un itinerari orgànic per diversos espais del monestir que proposen un repte immersiu on l’espectador forme part de la història a manera de convidat excepcional dins de cada episodi.

Potser aquesta és l’obra que Shakespeare haguera escrit sense la comesa d’acabar en boda. Potser no va ser així, però la trama que es proposa és l’excusa perfecta per a parlar de subvertir –o més aïna per a subvertir– l’ordre, l’estructura social i racional destapant el món del subconscient, fent visibles els instints, els desitjos i les pulsions més primàries.

En l’elenc d’actors i actrius: Marina Alegre, Josep Manel Casany, Juli Disla, Amparo Fernández, Laura Romero i Bruno Tamarit.

OsakaClub és una companyia que representa projectes de caràcter contemporani i multidisciplinari, basats en temes actuals que mesuren la temperatura de la societat i la repercussió que hi tenen, o no, abordant assumptes delicats, polèmics, debatibles, conflictius, però sobretot actuals.

error: Content is protected !!