EL CARME ACTIVA LA SEUA ESCOLA INFANTIL AMB ‘CCCC AULA D’ESTIU. CAMPAMENT DESOBEDIENT’

‘CCCC Aula d’estiu. Campament desobedient’ ofereix una experiència participativa d’aprenentatge, aventura i cocreació per a xiquets i xiquetes que tenen entre 6 i 12 anys

Un campus d’estiu gratuït que es farà durant el mes de juliol en el CCCC, de dilluns a divendres de 9.00 a 12.00 hores, repartit en dues quinzenes

El Centre del Carme Cultura Contemporània s’apropa de nou al públic infantil i familiar amb ‘CCCC Aula d’estiu. Campament desobedient’, un campus d’estiu gratuït per a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys, que forma part del programa d’educació i mediació del CCCC.

Després de l’èxit del campament desobedient realitzat durant les vacances escolars de Pasqua, el CCCC obri de nou les portes a l’experimentació infantil durant el mes de juliol, dividit en dues quinzenes: del 3 al 14 o del 17 al 28 de juliol.

“Una de les principals línies de treball del meu projecte de direcció per al CCCC i el Consorci de Museus és generar propostes adaptades a les necessitats de tots els públics, compartir espais amb la comunitat i fer la cultura accessible. Des de 2016 hem posat en marxa diverses iniciatives enfocades al públic infantil, juvenil i familiar, amb les quals contribuïm al fet que els més xicotets descobrisquen el món a través de l’art i la cultura, i que compten amb un gran èxit de participació. Aquest campament desobedient és una bona oportunitat per a acostar-se a les nostres propostes culturals d’una manera didàctica, oberta i divertida”, afirma el director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

Del 3 al 28 de juliol, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores, el CCCC es convertirà en un espai d’aventures on xiquets i xiquetes podran experimentar i gaudir jugant, imaginant i cocreant. L’activitat es planteja com una experiència de llibertat, en què els xicotets i xicotetes no se sentiran ni dirigits ni pressionats, sentiran que les seues idees importen i que les seues eleccions es respecten.

‘CCCC Aula d’estiu. Campament desobedient’ es planteja com un lloc de participació real en el qual els menors decideixen què volen fer i com, transformant el fet d’aprendre en una experiència viva. Així, els xiquets i xiquetes participen en l’organització i gestió de l’espai d’aventures, guiats per acompanyants i creadors de l’equip de mediació del CCCC, persones amb vocació de facilitar els processos creatius als xiquets.

Al llarg dels deu dies que dura cada període del campament desobedient, l’equip de mediació del Centre del Carme, junt amb els xicotets i xicotetes participants, donarà resposta a aquestes preguntes com quin món volem i com el construirem, o com és la ciutat dels teus somnis a partir d’un projecte artístic col·laboratiu en el qual els xiquets i xiquetes puguen expressar-se alhora que aprenen a col·laborar i respectar-se i activen el pensament divergent donant respostes creatives a reptes del present.

‘CCCC Aula d’estiu. Campament desobedient’ ofereix 12 places per quinzena, per a xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys. El primer grup podrà gaudir del campament desobedient els dies 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13 i 14 de juliol, mentre que el segon el farà els dies 17, 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26, 27 i 28 de juliol.

Les reserves es faran per correu electrònic a través de mediacio@consorcidemuseus.es, i l’accés a les places serà per ordre d’arribada i tenint en compte que el grup estiga equilibrat en edats.

El CMCV s’acosta a la infància i la joventut Des de l’arribada de José Luis Pérez Pont a la direcció del Consorci de Museus i al Centre del Carme en 2016, s’hi han posat en marxa nombroses activitats per a acostar la cultura contemporània al públic infantil i familiar. Des de la proposta ‘Espai de Telles’, dirigit a la primera infància (0 a 3 anys), fins a les activitats de mediació específiques per a públic juvenil, les dues entitats compten amb propostes permanents per a les necessitats dels menors, que han convertit el CCCC en la institució cultural que millor connecta amb el públic jove.

error: Content is protected !!