EL CARME CONVIDA ESTHER FERRER, PREMI NACIONAL D’ARTS PLÀSTIQUES, A FER UNA ACCIÓ EN EL SEU PROGRAMA CCCC PERFORMANCE

Esther Ferrer, una de les màximes exponents de l’art performatiu al nostre país, visita el CCCC dins del cicle mensual d’art i ‘performance’ ‘Art D’’

L’actuació serà el dissabte 17 de desembre a les 13.00 hores a la Sala Refectori del Centre del Carme, amb accés gratuït fins a completar aforament

El cicle ‘Art D’’ forma part de la programació de CCCC Performance amb què el Centre del Carme Cultura Contemporània impulsa des de fa cinc anys l’art d’acció a València, que en la seua pròxima sessió ofereix una actuació de la prestigiosa artista interdisciplinària Esther Ferrer.

Considerada una de les millors artistes de la seua generació i pionera de l’art de la ‘performance’ a Espanya, Esther Ferrer (Sant Sebastià, 1937) tancarà la temporada de 2022 del cicle ‘Art D’’, pel qual han passat artistes com ara Nieves Correa, Gisela Hochuli, Marita Bullmann o Ana Gesto.

“Acostar als públics els llenguatges de la ‘performance’ és un dels nostres compromisos. Amb el programa CCCC Performance divulguem l’art d’acció, generant una programació constant des de 2017. A través del cicle ‘Art D’’ hem convidat destacades figures internacionals del camp de la ‘performance’. Ara rebem Esther Ferrer, un dels màxims exponents d’aquesta disciplina a Espanya, que amb el seu treball singular i constant ha forjat una reconeguda trajectòria”, assenyala el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

L’art de la ‘performance’ d’Esther Ferrer

La gran artista de la ‘performance’, Esther Ferrer (Sant Sebastià, 1937), ha orientat el seu treball principalment cap a l’art d’acció com a pràctica efímera, fugint del que es denomina art/producció.

Al llarg de la seua trajectòria ha format part del grup ZAJ, creat per Ramón Barce, Juan Hidalgo i Walter Marchetti en 1964. En els anys seixanta va configurar a Espanya junt amb el pintor José Antonio Sistiaga el primer taller de lliure expressió i, a partir dels anys setanta, va reprendre el seu treball en les arts plàstiques: les fotografies retreballades, les instal·lacions, els objectes i les obres basades en els nombres primers o el nombre pi (π).

L’obra d’Esther Ferrer ha sigut reconeguda amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques d’Espanya en 2008, el Premi Velázquez d’Arts Plàstiques en 2014, el Premi Marie Claire de l’Art Contemporain en 2014 i el Premi MAV (Mujeres en las Artes Visuales) en 2014, entre altres.

Per a Ferrer, la ‘performance’ és “l’art de l’espai, del temps i de la presència”.

Sobre ‘Art D’’

‘Art D’’ és un cicle mensual d’art d’acció internacional que inclou una part de ‘performance’ en viu i una altra de teoria, reflexió i debat. El cicle està produït pel Centre del Carme i forma part del programa CCCC Performance, la primera sessió del qual es va celebrar en 2017, organitzat junt amb l’Associació Cultural Art D’, un col·lectiu d’artistes i investigadors de diferents generacions que promouen l’art d’acció amb el suport del Consorci de Museus i amb Bartolomé Ferrando com a impulsor de la iniciativa junt amb Lucía Peiró, Almudena Millán i Álvaro Terrones.

El projecte ofereix un espai intermedi entre diferents disciplines artístiques en què està present la llibertat ètica i estètica associada a les transformacions individuals i socials. El seu objectiu és fer-se càrrec de l’estudi, la documentació i la presentació de l’art d’acció actual, més enllà de l’espectacle escènic; amb una proposta plural en què totes les formes d’art d’acció tenen cabuda.

Dissabte que ve 17 de desembre ‘Art D’’ presenta l’actuació d’Esther Ferrer a la Sala Refectori del CCCC a les 13.00 amb accés gratuït —sense inscripció prèvia— fins a completar aforament. També es retransmetrà en directe a través del canal de Youtube del Consorci de Museus.

Més informació en Youtube Consorci Museus GVA

error: Content is protected !!