EL CARME PRESENTA L’OBRA ‘DIOSAS’, DE BRAMANT TEATRE, AMB LES DONES COM A PROTAGONISTES

Del 30 de març al 2 d’abril, l’obra es representarà tal com es va concebre en 2020 i amb accés gratuït mitjançant inscripció

Dirigida i creada per Jerónimo Cornelles, reuneix actrius professionals i dones reals per a oferir una experiència sensitiva, immersiva i escènica

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) presenta l’obra ‘Diosas’, una proposta de la companyia Bramant Teatre, creada i dirigida pel dramaturg Jerónimo Cornelles. La peça es representarà a la Sala Refectori del CCCC el dijous 30 i divendres 31 de març, i el dissabte 1 i diumenge 2 d’abril, amb accés gratuït amb inscripció prèvia.

Després d’estrenar-se al Teatre El Musical de València en 2020 i representar-se, posteriorment, al Centre del Carme el mateix any (amb les restriccions a causa de la pandèmia), l’obra torna aquest 2023 amb tot l’elenc original. ‘Diosas’ és un treball d’autoficció coral en el qual, mitjançant les experiències personals de diferents dones, es tracten temes com la maternitat, l’avortament, la sexualitat femenina, les pors, el masclisme o els llaços familiars. L’obra es va crear a partir de les experiències reals de totes les participants: Aitana Cano, Rosa Cornelles, Teresa Crespo, Carmen Crespo, Liz Dust, Amparo Ferrer-Báguena, María Minaya, Ruth Lezcano i María Poquet.

“Al CCCC treballem des de 2016 donant impuls a l’experimentació en el camp de les arts escèniques i performatives, oferint a la ciutadania una visió rica i polièdrica de la creació actual. Vaig tindre l’oportunitat d’assistir a la representació de ‘Diosas’ en un moment en el qual, tot i que limitats per les restriccions sanitàries, des del Centre del Carme no vam minorar la nostra programació. Ara podrem gaudir íntegrament d’aquesta obra en la qual, per mitjà d’un grup de dones, es convida a la reflexió sobre temes de gran interés social”, assenyala el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

“És un plaer poder tornar amb ‘Diosas’ al CCCC. Ací ens sentim a casa i el projecte adquireix una dimensió nova, ja que aquesta és una proposta que transcendeix el fet escènic i es converteix en un projecte d’arts vives expositiu en què, d’alguna manera, les intèrprets passen a ser l’element protagonista de l’exposició. ‘Diosas’, que és un dels meus projectes més personals (ja que hi participa la meua mare i amigues no professionals de la interpretació), es va estrenar uns dies abans que ens confinaren, i, temps després, es va veure al CCCC entre mesures de restricció. Ara, per fi, podrà gaudir-se tal com es va concebre”, assenyala el director i autor del projecte, Jerónimo Cornelles.

‘Diosas’

L’obra ‘Diosas’ és una producció de Bramant Teatre creada en 2020 pel dramaturg Jerónimo Cornelles a partir de les experiències reals de totes les participants: Aitana Cano, Rosa Cornelles, Teresa Crespo, Carmen Crespo, Liz Dust, Amparo Ferrer-Báguena, María Minaya, Ruth Lezcano i María Poquet.

L’obra és una mescla entre realitat i ficció, i compta amb actrius professionals i dones reals que per primera vegada pugen a un escenari per a oferir una experiència sensitiva, immersiva i escènica, en què, a través de les converses, es va creant un ambient de reflexió, reivindicació i celebració.

Les representacions de ‘Diosas’ tindran lloc a la Sala Refectori del CCCC el dijous 30 i divendres 31 de març a les 19.00 hores; el dissabte 1 d’abril hi haurà dues representacions, una a les 11.00 hores i l’altra a les 12.45 hores; i el diumenge 2 d’abril, les funcions seran a les 12.30 hores i a les 18.00 hores.

L’accés és lliure amb inscripció prèvia, fins a completar aforament.

Sobre Bramant Teatre

Bramant Teatre és una companyia valenciana que naix en 1997 gràcies a les ganes i la il·lusió de Jerónimo Cornelles, Teresa Crespo i María Minaya. Una formació que aposta per les produccions d’‘autor’, que, en cada muntatge, tracta de trencar el que ‘se suposa’ que està permés i reservat per a les arts escèniques, intentant equilibrar, en cadascuna de les seues produccions, la balança de qualitat i risc.

Una companyia de teatre textual que compagina la paraula amb posades en escena rotundes i contundents, en les quals la imatge, al llarg de la trajectòria de la companyia, ha anat adquirint més protagonisme en cadascuna de les seues produccions.

error: Content is protected !!