EL CARME REFLEXIONA SOBRE LA CIUTAT CONTEMPORÀNIA AMB UNA PROJECCIÓ DE ‘VIDEOMAPPING’

El 27 de gener el CCCC projectarà sobre els murs del seu claustre gòtic cinc peces de ‘videomapping’ realitzades per estudiants de la UPV

Amb el títol ‘Ciutat Glitch’, l’espectacle de ‘videomapping’, d’accés gratuït, reflexiona sobre la paradoxa de la ciutat contemporània

El Centre del Carme Cultura Contemporània presenta aquest divendres 27 de gener un espectacle de ‘videomapping’, tècnica visual que consisteix a projectar imatges sobre superfícies reals. La trobada, titulada ‘Ciutat Glitch’, començarà a les 19 hores, i presentarà cinc peces audiovisuals creades per estudiants de l’assignatura ‘Ciutat i Activisme’ del màster d’Arts Visuals i Multimèdia (AVM) de la Universitat Politècnica de València.

Les peces, realitzades de manera col·lectiva, han sigut concebudes expressament per a reproduir-se sobre el claustre gòtic del Centre del Carme, aprofitant els arcs, pilars, columnes i galeria interior. Amb el títol ‘Ciutat glitch’, les obres indaguen sobre la trama urbana i social de la ciutat contemporània i la relació amb els seus habitants i visitants, veïns i transeünts a la ciutat de València, des d’una perspectiva de la creació artística actual.

“El passat i el present dialoguen de manera constant en la nostra programació cultural per al Centre del Carme. Els milers de persones que visiten cada any el CCCC, atretes per l’agitació cultural que desenvolupem, descobreixen i gaudeixen d’un conjunt arquitectònic que majoritàriament desconeixien. La millor aposta pel patrimoni és mantindre’l viu, incorporant-lo al present. L’experiència de ‘videomapping’ que presentem juntament amb l’assignatura ‘Ciutat i Activisme’ del màster d’Arts Visuals i Multimèdia de la UPV mostra, a través de la tecnologia, la creativitat actual fusionant-se amb la bellesa del claustre gòtic”, assenyala el director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

El Centre del Carme presenta per quarta vegada aquesta experiència de ‘videomapping’, que suposa la presentació pública dels coneixements adquirits pels estudiants de l’assignatura, en la qual es treballa amb tecnologies digitals com el vídeo, el 3D, la programació o el so. Una iniciativa que no sols valora les capacitats de l’alumnat, sinó que a més mostra l’extraordinari marc arquitectònic i històric del claustre gòtic del Centre del Carme.

Amb la coordinació d’Emilio Martínez, han participat en la creació de les obres Tatiana Álvarez Fernández, Óscar Bahamonde Suasnavas, Álvaro José Blázquez Berbel, Ferran Buj Julián, Laia-Kanno Caballero Cano, Andrés Castro López, Tania Cortes Becerra, Belén Cortés Rodríguez, Beatriz Domingo Pérez, Marco Filipe Dos Reis Ferreira, Sara García Maestre, Natalia Gay Pintado, Violeta López López, Axel López Morcillo, Andres Vidal Martin Martin, Carme Martínez Ferrís, Christian Xavier Martínez Soto, Matthew Neary Sermini, Luis Miguel Palacio Restrepo, Laura Rodilla García, Juliana Rojas Millán, Juan Sebastián Sanabria Monsalve i Alejandro Vázquez Tomé.

L’espectacle se celebrarà el divendres 27 de gener a les 19.00 hores en el claustre gòtic del CCCC, amb accés gratuït.

error: Content is protected !!