EL CARME REUNEIX ELS AUTORS I LES AUTORES PROTAGONISTES DEL FESTIVAL VLC NEGRA

Els dies 12 i 13 de maig el claustre gòtic és l’escenari de sis trobades literàries amb grans figures de la novel·la negra

El supervendes noruec Jo Nesbø rebrà el Premi Francisco González Ledesma, al CCCC, el divendres 12 de maig a les 20.00 hores

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) rebrà els dies 12 i 13 de maig els principals noms de VLC Negra, festival de novel·la negra de València, que celebra l’onzena edició de l’11 al 21 de maig i compta, un any més, amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el CCCC.

Durant les vesprades del divendres 12 i el dissabte 13 de maig, passaran per l’escenari del claustre gòtic del Centre del Carme autors com ara Carlos Salem, Diego Ameixeiras, Salva Alemany, Victoria González, Susana Fortes, Mónica Rouanet, Carlos Augusto Casas, Carme Chaparro, María Solar, Oliver Pötzch i Juan Ramón Biedma.

A més, enguany el festival reconeix la trajectòria del gran escriptor noruec Jo Nesbø atorgant-li el Premi Francisco González Ledesma, que rebrà el 12 de maig, a les 10.00 hores, al Centre del Carme, després d’una trobada amb lectors.

“VLC Negra combina l’impuls a la creació valenciana amb una dimensió cada vegada més internacional. Durant dos dies, el claustre gòtic del Centre del Carme és l’escenari de xarrades i trobades que acosten la literatura a tots els públics i els ofereixen l’oportunitat de conéixer les seues autores i autors preferits”, assenyala el director del CCCC, José Luis Pérez Pont.

Jo Nesbø, protagonista de VLC Negra

L’escriptor noruec Jo Nesbø és cap de cartell de l’onzena edició de VLC Negra, que compleix un dels objectius del festival des de fa anys, el de comptar amb la participació del famós autor escandinau per a presentar-lo al públic valencià. L’autor participarà en la trobada ‘There’s a hole’, moderada per Jordi Llobregat, el divendres 12 de maig, a les 20.00 hores, i rebrà posteriorment, a les 21.00 hores, el Premi Francisco González Ledesma que atorga el certamen.

Nesbø ha esdevingut un fenomen editorial des de la publicació, en 1997, de la seua primera novel·la, ‘El ratpenat’, protagonitzada per l’inspector Harry Hole. Des de llavors és considerat el millor autor noruec i compta amb 13 entregues de la sèrie de Hole, l’última novel·la de la qual, ‘Eclipsi’, presentarà a València. A més d’aquesta sèrie, Nesbø en té una altra de novel·la juvenil, la del doctor Proctor, que compta amb quatre entregues, així com la d’Olav Johansen, amb dues, i set novel·les independents. En total, 26 llibres d’altres anys més, que han sigut traduïts a més de 50 idiomes.

Sis cites literàries al CCCC

A més de la trobada amb Nesbø, els amants de la novel·la negra podran gaudir de cinc cites més al claustre gòtic del Centre del Carme. El divendres 12 de maig, a les 18.00, i sota el títol ‘Mi propia voz’, es congregaran Diego Ameixeiras, Carlos Salem i Salva Alemany, moderats per Irene Rodrigo, per a conversar sobre la cerca de la veu narrativa. A les 19.00 hores, Victoria González i Susana Fortes, conduïdes per la periodista Noelia Camacho, participaran en la trobada titulada ‘Demasiado familiar’, a la qual seguirà la protagonitzada per Jo Nesbø.

El dissabte 13 de maig, el claustre gòtic del CCCC viurà tres trobades noves amb els escriptors i les escriptores de VLC Negra. A les 18.00 hores, ‘El camino del poder’ reunirà Mónica Rouanet i Carlos Augusto Casas, moderats per Aitor Pilán. Una hora després, a les 19.00 hores, Carme Chaparro i María Solar, moderades per Miguel Coll, parlaran sobre ‘Romper los límites’ en el gènere de novel·la negra.

L’última de les trobades del CCCC tindrà lloc a les 20.00 hores, amb Oliver Pötzch, Juan Ramón Biedma, i Santiago Álvarez com a moderador, sota el títol ‘Tiempos oscuros’.

error: Content is protected !!