EL CCCC CELEBRA L’ORGULL LGTBIQ+ AMB VIHSIBLES FESTIVAL, EL LABORATORIO DE AMORES DIVERSOS I L’EXPOSICIÓ ‘SPORT FRIENDLY’

Amb figures i grups com ara Sudor Marika, Sharonne o Liz Dust, Vihsibles Festival llança un missatge sobre la salut sexual sense estigmes, el divendres 30 de juny

El dijous 29 de juny es tanca el cicle Laboratorio de Amores Diversos i el divendres 30 es presenta ‘Sport Friendly’, una mostra sobre inclusió en l’esport

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) celebra la setmana de l’Orgull LGTBIQ+ amb una programació especial que aborda la diversitat des de mirades diferents. El diàleg col·lectiu del Laboratorio de Amores Diversos i la inauguració de l’exposició sobre esport inclusiu ‘Sport Friendly’ precediran el Vihsibles Festival, el certamen que festeja la sexualitat d’una manera oberta i elimina estigmes sobre el VIH.

“Com a centre de cultura contemporània, la nostra programació al CCCC connecta amb la societat del seu temps, basada en la igualtat, la llibertat i la diversitat. L’aposta per les cures, la inclusió i l’amor són punts coincidents de les tres propostes culturals que oferim aquesta setmana, com sempre amb accés lliure”, assenyala José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus i del CCCC.

Laboratorio de Amores Diversos

L’octubre de 2022, el CCCC va posar en marxa el Laboratorio de Amores Diversos com a evolució del cicle ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’, en 2021. L’objectiu d’aquesta proposta és subvertir les lògiques de la invisibilitat que mantenen les pràctiques afectives diverses fora dels marges, i aprofundir en les formes d’afectivitat diferents, sense prejudicis i amb total sentiment de llibertat. Des d’octubre, hi ha hagut sis diàlegs amb la diversitat com a eix.

Cada sessió es compon d’un diàleg comissariat per Eva Fernández i María Acaso i obert al públic, una conversa col·lectiva que també es comparteix en ‘streaming’ en el canal de YouTube del Consorci de Museus. Aquest serà el format d’aquesta última trobada, que se celebrarà el dijous 29, a partir de les 18.00 hores a la Sala Refectori, amb entrada gratuïta fins a completar aforament. Amb el títol ‘Foc! Cap a les polítiques del gaudi comunitari’, la cita consistirà en un diàleg assembleari que donarà pas a una festa final a partir d’una llista de reproducció col·laborativa.

“Volem celebrar dos anys de treball en els quals ens hem obert a maneres de relacionar-nos diferents de les tradicionals, en directa connexió amb formes de sentir-nos també diferents i on l’activisme LGTBIQ+ ha constituït un eix transversal”, explica Eva Fernández.

Vihsibles Festival

Coproduït pel Consorci de Museus juntament amb el Comité Antisida de València, Vihsibles Festival tindrà lloc el divendres 30 de juny des de les 18.00 hores. La iniciativa va ser seleccionada en 2018 en la convocatòria ‘Altaveu’ del Consorci de Museus per a projectes d’inclusió i cohesió social, i ara celebra la sisena edició al Centre del Carme com una fita fonamental en el calendari cultural de València.

“La presència d’identitats dissidents a través de l’art en l’espai públic construeix referents, potencia els processos d’autocura de la salut, crea discurs i comunitat, i augmenta l’autoestima col·lectiva. Enfront de l’odi i la discriminació, Vihsibles Festival naix per a reconéixer que la nostra existència és valuosa”, indica la coordinadora del festival i periodista de ComitéVLC, Pilar Devesa.

Aquesta edició presentarà grups com ara Sudor Marika, formació argentina de cúmbia que visibilitza les lluites del col·lectiu LGTBIQ+ amb una posada en escena entre la fantasia ‘queer’ i el ‘punk’. També hi actuarà Sharonne, l’artista ‘drag’ més important del país segons el ‘reality’ ‘Drag Race España’. L’escena ‘drag’ alternativa estarà representada pel grup Ruïnosa y las Strippers de Rahola.

Abans de les actuacions, el col·lectiu valencià Orbis Vacui presentarà la desfilada de moda performativa PREP-Vihsibles, en la qual mostraran les seues col·leccions inèdites cinc dissenyadors: Abintage, Nea Thea Concept, Daryan Franco, Darris Yofté i Puta Digital. Com a mestra de cerimònies del festival, un any més, estarà la reconeguda Liz Dust.

‘Sport Friendly. La pista de la diversitat!’

El mateix dia que se celebra el Vihsibles Festival, el divendres 30 a les 19.00 hores, el Centre del Carme presenta l’exposició ‘Sport Friendly. La pista de la diversitat!’, del fotògraf francés Émilien Buffard. Es tracta d’una mostra de 500 instantànies que retraten la cara inclusiva de l’esport, un punt de partida contra la discriminació. Estarà oberta al públic a la sala Zero del CCCC fins al pròxim 17 de setembre. Aquest projecte compta amb la col·laboració del club esportiu Samarucs València.

error: Content is protected !!