El Centre del Carme obri la XIII edició de Russafa Escènica

  • El CCCC celebra este dimecres el concert d’inauguració del festival i dos jornades entorn de les arts vives els dies 27 i 28 de setembre
  • El Consorci de Museus coproduïx una de les peces de llarga duració, ‘La odisea de sus vidas’, així com les 10 obres curtes que s’integren en el programa Cultura Resident

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) celebrà dimecres 20 de setembre, el concert inaugural de la XIII edició de Russafa Escènica Festival de Tardor, que tindrà lloc entre el 20 de setembre i l’1 d’octubre amb una àmplia participació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV).

El CMCV participa en esta nova edició del certamen amb la coproducció d’una obra de llarga duració que s’estrenarà al Centre del Carme; en tot el programa de peces curtes o en la celebració d’unes jornades entorn de les arts vives.

Així mateix, participa en el concert d’obertura, a càrrec de l’artista Ángela Pardal, que serà el dimecres 20 hores a les 20.00 hores al CCCC, amb accés lliure. 

“En el Consorci de Museus acompanyem i impulsem diferents projectes culturals que sorgixen de la ciutadania, dels artistes i dels professionals i, des de fa anys, col·laborem en la programació de Russafa Escènica i en esta edició, a més, incorporem el programa de residències Via Escènica sota el paraigua de Cultura Resident, per a donar impuls al talent emergent també en les arts escèniques”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

“En Russafa Escènica sentim la fortuna d’haver construït un camí que ja compta amb tretze edicions juntament amb les companyies, el públic i institucions de la nostra ciutat com el Consorci de Museus i el Centre del Carme”, ha apuntat el director artístic de Russafa Escènica, Jerónimo Cornelles.

“Estem profundament agraïts de poder comptar amb entitats referents i impulsores de la nostra cultura, i les quals s’impliquen activament en diferents facetes del certamen, com la coproducció i la celebració de diferents activitats”, ha afegit el director artístic de Russafa Escènica.

Coproducció de ‘Boscos’ i ‘Vivers’

El Consorci de Museus coproduïx d’una de les deu peces de llarga duració de Russafa Escènica –anomenades ‘Boscos’– que s’estrenen en el certamen. Es tracta de ‘La Odisea de sus vidas’, una obra de teatre impulsada pel mateix certamen juntament amb el CMCV i Teatro de lo Inestable, escrita i dirigida per Jacobo Pallarés.

La producció partix del text d’Homer per a desplaçar el focus als secundaris del clàssic: les Penélopes, parelles, filles i fills que van créixer sense pares que mai van tornar. L’obra s’estrena al Centre del Carme el pròxim 1 d’octubre, en doble funció (12.00 i 17.30 hores), amb entrada gratuïta.

A més, el Consorci ha coproduït les deu peces curtes –els denominats ‘Vivers’– de Russafa Escènica, que aposten pel teatre emergent i que formen part del programa Via Escènica, residències artístiques per a les creadores i creadors d’estes obres en diferents localitats valencianes. 

En la present edició el CMCV ha integrat Via Escènica en el projecte Cultura Resident. Les deu obres resultants s’estrenen en espais poc habituals per a les arts escèniques, situats al barri de Russafa. La programació dels deu ‘Vivers’ es pot consultar en la web de Russafa Escènica.

Les activitats paral·leles

Al marge de la programació escènica, el Consorci de Museus i el Centre del Carme s’impliquen amb el catàleg d’activitats paral·leles que presenta el festival entorn de les arts escèniques. 

La primera d’estes serà el concert d’Ángela Pardal que donarà inici al certamen dimecres que ve al claustre gòtic del CCCC. Més tard, els dies 27 i 28 de setembre, el Centre del Carme celebrarà les jornades entorn de les arts vives, coordinades per Jaime Conde-Salazar.

error: Content is protected !!