EL CENTRE DEL CARME PARTICIPA EN LA 10A EDICIÓ D’OBERT VALÈNCIA 2022

Del 23 al 30 de setembre, el Consorci de Museus i el Centre del Carme s’uneixen a la gran cita amb l’art contemporani que aquesta edició celebra el seu 10é aniversari

El CCCC exposa obres de les galeries Espai Nivi Collblanc i Isabel Bilbao, i el màster PERMEA del CMCV i la Universitat de València col·laboren en les ARCO Gallery Walks

El Consorci de Museus i el Centre del Carme formen part un any més d’Obert València, un dels esdeveniments artístics i culturals més destacats de la Comunitat Valenciana, que en 2022 celebra el seu 10é aniversari. El col·lectiu de galeries d’art contemporani de la Comunitat Valenciana (LAVAC) inaugura temporada amb la celebració d’aquest esdeveniment que reflecteix i dona visibilitat al panorama artístic i cultural valencià.

“Des del Centre del Carme treballem per a fer accessible la cultura contemporània a la ciutadania i en aquest sentit connectem amb Obert València perquè tenim la mateixa missió, l’objectiu que l’art contemporani aconseguisca derrocar fronteres i siga visible a totes les persones per igual”, assenyala el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

“Des de fa 10 anys i de manera ininterrompuda treballem al voltant d’aquest gran esdeveniment d’obertura de l’art contemporani a la ciutat que és Obert València. Des del primer moment comptem amb l’ajuda del Centre del Carme per a poder atorgar un espai a aquelles galeries que estan fora de la ciutat i que són tan importants per a nosaltres, ja que som una associació que engloba les galeries d’Alacant, Castelló i València”, indica Rosa Santos, presidenta de LAVAC  (Associació de Galeries d’Art Contemporani).

Del 23 al 30 de setembre, les galeries de València obrin les portes més enllà del seu horari habitual amb el propòsit d’acostar l’art contemporani a la ciutadania. A més, un conjunt de xarrades, trobades i activitats complementen la resta de programació generant una comunicació directa entre artistes i galeristes amb el públic general, i propiciant una visió real i tangible de la situació artística actual.

La participació del CCCC en Obert València

En el marc d’aquest esdeveniment, el Centre del Carme exposarà obres de la galeria castellonenca Espai Nivi Collblanc i de l’alacantina Isabel Bilbao. La primera, amb el títol ‘Persona’, és obra de l’artista Pepe Beas, mentre que ‘Sharqi’ és una creació coral de Joan Bernat Pineda (Bechuan), Isabel de Piero, Cristina Lozano, José María Hortelano, Yolanda Medina, Marta Lorenzi, Carmen Zaragoza, Isabel Bilbao i Rafel Arnal.

A més, el dissabte 24 i diumenge 25 de setembre, el ‘Programa experimental de mediació i educació a través de l’art’, PERMEA, màster de referència en la formació de professionals en mediació cultural creat pel Consorci de Museus, juntament amb la Universitat de València, col·labora en les tradicionals ARCO Gallery Walks, visites guiades a les galeries que estan patrocinades per Feria ARCO.

El director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, serà també un dels membres del jurat dels premis de la Conselleria de Cultura a la ‘Millor Exposició’ i de l’Ajuntament de València a l’‘Artista Destacat’. Juntament amb José Luis Pérez Pont, la resta del jurat està format per Marta García Pastor, cap del Servei de Patrimoni Històric i Artístic de l’Ajuntament de València; Sonia Martínez, directora adjunta de l’IVAM; Blanca de la Torre, historiadora de l’art, crítica i comissària d’exposicions, i Nimfa Bisbé, directora de la col·lecció d’art contemporani en Fundació La Caixa. Després de la visita a totes les galeries, el jurat es reunirà en el CCCC per a deliberar i acordar l’exposició i l’artista que respectivament rebran les distincions de 2022.

També dins de la celebració s’atorgaran les adquisicions de diferents col·leccions, com les habituals de la Fundació Hortensia Herrero, la col·lecció DKV, la col·lecció Kells, l’empresa Gandía Blasco, Makma i la Fundació Juan José Castellano Comenge, afegint enguany les de la Feria Marte, de Castelló, i la col·lecció La Escalera.

error: Content is protected !!