EL CONSORCI DE MUSEUS ENCARA LA RECTA FINAL DE ‘JOAN FUSTER EN EL SEU TEMPS’ AMB LA PRESENTACIÓ DEL CATÀLEG DE L’EXPOSICIÓ

La mostra, disponible fins al 19 de març a les sales 1 i 2 del CCCC, és la més completa fins hui sobre l’obra i la trajectòria vital del pensador valencià

El catàleg està editat pel CMCV i coordinat per Francesc Pérez Moragón, un dels comissaris de l’exposició, juntament amb Edelmir Galdón Casanoves i Salvador Ortells Miralles

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) presenta la publicació ‘Joan Fuster en el seu temps’, catàleg de l’exposició homònima que es pot visitar a les sales 1 i 2 del Centre del Carme fins diumenge que ve 19 de març. La mostra, organitzada per Cultura de la Generalitat i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dins del marc de commemoracions del centenari del naixement de Joan Fuster, és la més completa fins hui sobre l’obra i la trajectòria vital del pensador valencià.

‘Joan Fuster en el seu temps’ reuneix una rica col·lecció d’obres d’art, entre les quals hi ha 28 escultures de José Cusachs, Manolo Boix i Andreu Alfaro; 62 pintures, dibuixos i obra gràfica d’artistes com Artur Heras, Pilar Dolz, Miquel Navarro, Juan Genovés, Antoni Miró, Antoni Tàpies, Josep Renau, Joan Miró o l’Equipo Realidad; més de 150 fotografies i un nodrit compendi de llibres, revistes i documentació. També inclou 8 dibuixos originals i una pintura de Joan Fuster. De moment l’exposició ha rebut més de 28.800 visitants i s’espera arribar a la seua clausura amb més de 30.000.

El catàleg, produït pel CMCV, ha sigut coordinat per Francesc Pérez Moragón, un dels tres comissaris de l’exposició; dissenyat i maquetat per l’artista Marta Negre; i amb les fotografies de Juan Ramón Peiró. Està editat tant en valencià, com en castellà i anglés. La presentació ha comptat amb la participació de Francesc Pérez Moragón i Marta Negre.

“Aquest catàleg ofereix l’oportunitat de donar continuïtat a l’exposició -oberta fins al 19 de març-, i la manté amb vida a través de les pàgines de la publicació, per a descobrir de primera mà la vida, l’obra i la trajectòria de Joan Fuster, així com el moment històric i cultural en el qual va viure”, assenyala el director del Consorci de Museus i del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont.

“Aquesta exposició ha sigut probablement el millor final que es podria esperar de la commemoració del centenari de Joan Fuster. Evidentment, durant els dotze mesos que ha durat aquest aniversari hi ha hagut moltes aportacions de caràcter teòric, incursions en el debat i altres iniciatives d’importància. Però pel que fa a exposicions, només ha fet aquesta. Es tracta d’una presentació àmplia i eficaç de la personalitat del gran escriptor valencià i de la seua obra plena de facetes i matisos”, assenyala el coordinador del catàleg i un dels tres comissaris de la mostra, Francesc Pérez Moragón.

La publicació presenta el mateix recorregut que l’itinerari expositiu de ‘Joan Fuster en el seu temps’: una seqüència de blocs temàtics interconnectats que, a més d’oferir una visió global i completa de la dilatada trajectòria vital i literària de l’escriptor, permeten captar la pervivència del seu llegat intel·lectual i material en els nostres dies.

Una publicació enfocada tant a les persones interessades en l’art contemporani com als bibliòfils, que es pot adquirir al Centre del Carme, a les llibreries Llig (https://www.llig.gva.es/) o descarregar-se gratuïtament en suport digital a través de la web del Consorci de Museus.

error: Content is protected !!