EL CONSORCI DE MUSEUS IMPULSA LA CELEBRACIÓ DE LA DESENA EDICIÓ DE PHOTOALICANTE

EL CONSORCI DE MUSEUS IMPULSA LA CELEBRACIÓ DE LA DESENA EDICIÓ DE PHOTOALICANTE

El festival internacional de fotografia se celebra del 4 al 26 de març en diferents espais culturals de la província d’Alacant amb el lema ‘Celebrem!’

El CMCV dona suport a la fotografia contemporània a través de la seua participació en els festivals PhotoAlicante i Ojos Rojos a la província d’Alacant i Imaginària a Castelló, i la Trobada Nacional de Directorxs de Festivals de Fotografia

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) deixa clara la seua implicació en la programació artística i cultural d’Alacant, participant per sisé any consecutiu en la celebració de PhotoAlicante, el festival internacional de fotografia que enguany celebra la seua desena edició del 4 al 26 de març, amb el lema ‘Celebrem!’. El certamen també compta amb el suport i la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Campello i la Fundació Banc Sabadell.

“Des del Consorci de Museus iniciem en 2018 la nostra participació en la celebració de PhotoAlicante mitjançant la producció i coproducció d’exposicions, activitats i trobades, amb l’objectiu d’impulsar la creació artística contemporània en els seus diferents llenguatges a través del mitjà fotogràfic. PhotoAlicante s’ha convertit en un punt de trobada per a amants de la fotografia contemporània, acostant-la a tots els públics, alhora que suposa una plataforma d’impuls per a les i els professionals del sector, i un espai òptim per a enfortir xarxes d’intercanvi d’idees i de tendències”, assenyala el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

El festival fotogràfic més conegut d’Alacant ofereix una completa programació d’exposicions, xarrades i esdeveniments.

Exposicions

El Centre Cultural Las Cigarreras reuneix en ‘Tiempo para celebrar’ el treball d’artistes participants en la convocatòria pública llançada al gener, i podrà visitar-se des del 4 de març fins al 27 de maig.

També a Las Cigarreras estarà disponible del 9 de març al 13 de maig ‘Al azar de Baltasar, al azar’, el projecte d’apropiació audiovisual de l’artista Rafael Guijarro basat en la mítica pel·lícula francesa ‘Au hazard Balthazar’, de Robert Bresson, en què l’espectador i el capritxós atzar decideixen la història de Baltasar l’ase. L’exposició és fruit de la col·laboració amb el programa audiovisual de la Caixa Blanca de Las Cigarreras.

L’artista Claudio Nolasco, en col·laboració amb el College of Arts & Sciences de la Universitat de Miami, presentarà del 20 al 29 de març dues de les seues obres més destacades, ‘Miami Dade’ i ‘Lodd for bear’, de nou a Las Cigarreras.

Al Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), les fotografies del nord-americà Jeff Larson, ‘Lightness and Darkness’, mostraran un joc quasi perfecte i simbòlic del contrast entre la llum i la foscor, o més aïna entre els sentiments més gratificants com la felicitat i el caos i la incertesa que comporta la foscor. De la mateixa manera, el catedràtic Tom López, a través de la seua exposició ‘SENESCENCE’, convida a una profunda reflexió sobre la decadència i l’envelliment. Ambdues exposicions s’inauguraran el 8 de març.

Intervencions

En la desena edició del festival de PhotoAlicante les fotografies també han pres els carrers. Com cada any, el certamen torna a mostrar a l’aire lliure el treball fotogràfic de tres artistes amb les intervencions ‘Per molts anys’, de Reyes Pe, a la Casa de la Festa; ‘De la risa al llanto’, de Manuela Lorente, a la plaça del Mercat Central, i ‘El realismo de lo absurdo’, de Maravilla Espín, a les escales del Jorge Juan. Les tres intervencions estaran disponibles del 3 de març al 4 d’abril.

Activitats

BePhoto, el Congrés Internacional de Fotografia Contemporània, sorgit com una iniciativa satèl·lit de PhotoAlicante, se celebra al Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) del 23 al 26 de març, coincidint enguany amb el tancament del festival PhotAlicante.

Mediació cultural, fotomarató i altres

La mediació cultural sempre ha tingut un paper important en PhotoAlicante i no podia faltar en el seu desé aniversari. Igual que en anys anteriors, i gràcies també a la col·laboració amb centres educatius, es duran a terme projectes de mediació cultural en instituts.

D’altra banda, el festival també comptarà amb una fotomarató el 18 de març al Centre Cultural Las Cigarreras, amb un premi de 350 euros per al guanyador del concurs, així com el Certamen de Fotografia Vila de Sant Joan.

Com a novetat, PhotoAlicante farà pública la seua col·lecció pròpia, que està constituïda per obres d’artistes com Carolina Diego, Alex Domènech, Paula Artes i Manuela Lorente.

El Consorci de Museus dona suport a la fotografia contemporània a través de la seua participació en festivals com PhotoAlicante i el Festival d’Ojos Rojos a la província d’Alacant, o Imaginària a la província de Castelló, o la celebració, des de 2019, de la Trobada Nacional de Directorxs de Festivals de Fotografia i Creadorxs Visuals de la Comunitat Valenciana, Fem Foc.

error: Content is protected !!