EL CONSORCI DE MUSEUS IMPULSA LA MÚSICA ELECTRÒNICA I EXPERIMENTAL AMB LA SISENA EDICIÓ D’ENSOLAB A LAS CIGARRERAS

El festival de producció i música electrònica ENSOLab se celebra del 27 al 29 d’octubre de 2022 al Centre Cultural Las Cigarreras, amb accés gratuït

Cachito Turulo, Ceephax Acid Crew, Territoire, Pirámida, Alpha Decay, Yugen Kala i Mbodj, componen el cartell d’ENSOLab 2022

El festival de música electrònica i producció musical ENSOLab torna amb força en 2022, i celebrarà la seua sisena edició del 27 al 29 d’octubre de 2022 al Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant. Coproduït pel Consorci de Museus i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, aquesta iniciativa multidisciplinària que combina música, art, tecnologia i documentació sonora, s’ha convertit en un dels esdeveniments més destacats del calendari anual de la província d’Alacant.

Durant les seues tres jornades, ENSOLab reunirà música avançada i experimental, art, ciència i tecnologia d’avantguarda, amb un complet programa que inclou ‘masterclass’, actuacions, ‘rare sessions’ i una taula redona, totes d’accés gratuït.

El cartell d’aquesta edició està compost per destacats artistes del panorama musical com Cachito Turulo, Ceephax Acid Crew, Territoire, Pirámida, Alpha Decay, així com les sessions de Yugen Kala i Mbodj.

“Aquest festival situa Alacant en el mapa nacional i internacional de la música electrònica i l’experimentació musical i acosta a les persones els nous llenguatges contemporanis. Des del Consorci de Museus treballem per a impulsar la creació actual, donar suport al talent jove i generar espais de trobada entre els creadors i els públics, en tot el nostre territori”, assenyala el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

“És molt important tindre presents, edició rere edició, els objectius del festival, entre els quals cal destacar la promoció de continguts culturals de qualitat, així com el suport als artistes que hi participen, i que aposten per un treball diferent del que es considera comercial”, apunta l’edil de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa.

Tres dies de programació

La programació d’ENSOLab començarà el dijous 27 d’octubre a les 18.00 hores a l’escenari Caja Negra de Las Cigarreras, amb la celebració de la taula redona titulada ‘Generadores de contenidos’ en la qual participaran especialistes del sector que estaran presentats i moderats pel periodista i responsable de premsa d’ENSOLab, Fernando Fuentes. A continuació, Cachito Turulo, un dels artistes més inquiets de la província que va formar part dels ja llegendaris Fasenuova, oferirà una actuació en directe.

La vesprada del divendres comptarà amb dues ‘masterclass’, la primera de la mà d’Alpha Decay, el projecte d’Ambre Laparra, que acaba de llançar el seu primer EP i la segona amb Piràmide & Lucca Vólkov i Ichbinmupi, que oferiran després una actuació en directe, seguida d’una altra d’Alpha Decay.

L’última jornada d’ENSOLab 2022 donarà protagonisme a les ‘rare sessions’ amb Mbodj, ‘alter ego’ de la DJ i programadora cultural barcelonina Maguette Dieng, i el duo Yugen Kala (Héctor i Nico Iglesias) dos joves músics i productors de Vigo. Tancaran el festival les actuacions en directe de Territoire, projecte personal del compositor i productor Olivier Arson i Andy Jenkinson, àlies Ceephax Acid Crew.


ENSO 2022 compta amb la coorganització i coproducció del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant i la col·laboració de Cervezas Alhambra.

error: Content is protected !!