El Consorci de Museus nomena Nicolás Bugeda com a nou gerent

El Consorci de Museus nomena Nicolás Bugeda com a nou gerent

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) ha celebrat este dijous la sessió plenària del seu consell general en la qual s’ha nomenat Nicolás Bugeda gerent del CMCV amb el vot favorable dels representants de la Generalitat, les tres diputacions provincials, els ajuntaments de Castelló de la Plana, València i Alacant, i amb el vot en contra de la representant del Consell Valencià de Cultura.

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha destacat la necessitat que la persona que ocupara este càrrec “tinguera una sèrie de característiques molt precises per al bon funcionament d’esta institució”.

“En primer lloc —ha explicat— el coneixement exhaustiu del Consorci de Museus i la normativa aplicable i també experiència en la gestió d’institucions culturals; que fora una persona amb trajectòria en la gestió tècnica en el camp de les arts plàstiques, la seua operativa, els seus processos de producció, i coneixements dels centres que programa el CMCV”, tal com es dona en el cas de Nicolás Bugeda.

Un perfil de la casa per a la nova etapa

El nou responsable de la gestió forma part de la plantilla del CMCV des de 2005, on ha desenvolupat diverses funcions i competències associades a la gestió tecnicoadministrativa fins ara.

Durant este temps ha sigut resident de la Comissió Permanent de Contractació; coordinador general de gestió d’exposicions, així com responsable de relacions públiques. Igualment, ha sigut coordinador tècnic d’exposicions i les seues publicacions. Actualment pertany al departament d’Administració adscrit a la gerència.

Amb anterioritat ha ocupat altres llocs i responsabilitats relacionades amb la gestió cultural, en concret com a membre del Patronat Municipal de Cultura d’Alacant i del Patronat de la Fundació de la Comunitat Valenciana de les Arts, secretari de la Institució Joaquín Sorolla d’Investigació i Estudis, i de l’Associació d’Amics del Museu de Belles Arts de València.

Té el títol del Programa de Direcció d’Institucions Culturals de la IESE Business School i és màster en Comunicació per la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Així mateix, té formació en Protocol i Cerimonial per l’Escola Internacional de Protocol d’Elx.

Bases del lloc de direcció artística

D’altra banda, en el ple celebrat este dijous s’ha traslladat als assistents l’esborrany de les bases que regiran la convocatòria pública de la plaça de direcció artística del CMCV, que s’acomoda al model seguit pel Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, adaptant-se a la singularitat del Consorci.

En la reunió s’ha acordat que, després d’ultimar detalls, en els pròxims dies es farà pública esta convocatòria, que, a més de justificar la creació de la plaça i definir les línies programàtiques a les quals es vol que s’ajusten les propostes dels candidats, establix detalladament les regles de selecció segons un model obert, participatiu i objectiu, encaminat a seleccionar un candidat altament qualificat i amb experiència.

De manera interina estes funcions les continuarà assumint el tècnic d’exposicions del CMCV Vicente Samper, a qui el Consell General ha felicitat per la seua diligència, així com Lucía González, que ha sigut la persona encarregada de coordinar transitòriament fins ara la gestió tecnicoadministrativa.

En un altre ordre de coses, s’ha donat compte de les actuacions que ha dut a terme en l’últim mes el CMCV, dels encàrrecs futurs de gestió, i s’ha aprovat el pressupost de 2024.

Finalment s’han ratificat les seus del Consorci a les tres províncies, que continuaran sent, en el cas de València, l’antic convent del Carme (Centre del Carme Cultura Contemporània), i a Castelló i Alacant les respectives seus de les direccions territorials de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, tot això en virtut de la política del Govern Valencià entorn de la vertebració de la Comunitat Valenciana.

error: Content is protected !!