EL CONSORCI DE MUSEUS PRESENTA A ALACANT L’EXPOSICIÓ ‘ART CONTEMPORANI DE LA GENERALITAT VALENCIANA IV’

  • La mostra pot visitar-se en el Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant fins al 3 de desembre
  • 37 obres representatives del panorama artístic valencià que van ser adquirides en 2020 per Cultura de la Generalitat

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant, ha presentat l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’ en el Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant. L’acte ha comptat amb la presència del director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Joaquín Manresa Balboa.

La mostra, que pot visitar-se fins al 3 de desembre, reuneix 37 peces representatives del panorama artístic valencià que la Generalitat Valenciana va adquirir l’any 2020, en la quarta edició d’aquesta iniciativa que va sorgir l’any 2017 amb el propòsit d’impulsar i valorar el sector artístic contemporani i aconseguir un patrimoni de futur.

Després de passar per l’Espai d’Art Contemporani de Castelló i el Centre del Carme de València, el CMCV trasllada la mostra al Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant. El temps i la memòria, el feminisme, les friccions entre la quotidianitat i la tecnologia, el binomi individu i societat, la incansable cerca de la utopia o la sostenibilitat són algunes de les qüestions que aborda aquesta convocatòria.

“La col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ reuneix des de fa cinc anys peces d’artistes nascuts o residents al nostre territori, que ofereixen una panoràmica de l’art contemporani actual, amb intenció de convertir-se en un llegat patrimonial a llarg termini. Tota la sèrie d’exposicions que dediquem a la col·lecció valora el sector artístic de la Comunitat i ofereix a la ciutadania l’oportunitat d’apreciar la qualitat i diversitat dels treballs, que aborden una gran varietat de temes a través de diferents tècniques. Des del Consorci de Museus posem tota la nostra obstinació perquè aquesta siga una col·lecció viva, capaç d’establir diàlegs entre les obres d’art que la componen i les persones que les descobreixen en un exercici de proximitat”, assenyala el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont. 

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha mostrat la satisfacció “pel fet que Las Cigarreras mostre, després del seu pas per Castelló de la Plana i València, una mostra amb la qual aproximar-nos a l’art contemporani més pròxim i en moltes ocasions, sorprenentment, més desconegut. Estem davant d’una gran oportunitat per a secundar l’art valencià i els grans professionals que tenim al nostre territori, amb moltes i noves idees”.

Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV

‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana IV’ reuneix 37 peces d’Alejandro Casanova; Alejandro Mañas; Álex Marco; Amanda Moreno; Ángeles Marco; Carmen Calvo; Carmen Ortiz; Carolina Ferrer; Chema López; Claudia Martínez; Concha Ros; DimaslA (Diana Lozano + Alvaro Jaén); Elena Aguilera; Elena Martí; Ester Pegueroles; Iluminada García Torres; Jesús Herrera; Josep Pedrós i Ginestar; Juan Carlos Nadal; Juan Fabuel; Juan Ortí; Julia Galán; Laura Palau; Lluc Margrau; Lluís Masià; M Reme Silvestre; Miguel Calatayud; Nuria Fuster; Nuria Riaza; Oliver Johnson; Pablo Auladell; Roberto Mollá; Sergio Barrera; Silvia Lerín; Silvia Sempere Ripoll; Vicente Ortí i Vinz Feel Free.

La col·lecció d’art contemporani de Cultura de la Generalitat, en marxa des de l’any 2017, reuneix peces representatives del panorama artístic valencià, mantenint una presència equilibrada d’artistes dones i homes de Castelló, Alacant i València, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques. La varietat de formats, amb propostes de pintura, escultura, aquarel·la, dibuix, fotografia, vídeo i instal·lacions, evidencia la diversitat de registres amb la qual les i els artistes de la Comunitat Valenciana aborden la creació i la realitat del nostre temps.

error: Content is protected !!