EL CONSORCI DE MUSEUS PRESENTA A ELX LES ÚLTIMES ADQUISICIONS D’ART CONTEMPORANI DE LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ, CULTURA I ESPORT

La mostra ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’ reuneix 19 obres representatives del panorama artístic valencià que van ser adquirides en 2021

Després del seu pas pel Centre del Carme de València, la mostra es podrà visitar a L’Escorxador i la Llotja Medieval d’Elx fins al pròxim 1 de novembre

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, i laregidora de Cultura, Arxiu i Biblioteques, Infraestructures Culturals, Museus i Joventut, Marga Antón, han presentat aquest dimecres 21 de setembre l’exposició ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’, que es podrà visitar fins al pròxim 1 de novembre a L’Escorxador Centre de Cultura Contemporània i la Llotja Medieval d’Elx.

L’exposició reuneix les 19 obres d’art adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en 2021, en la cinquena campanya d’aquesta iniciativa nascuda en 2017 amb el propòsit d’impulsar el sector artístic valencià, construir un patrimoni que es projecte en el futur i contribuir, al mateix temps, a la revitalització del sector artístic contemporani.

“En només cinc anys són ja 129 obres d’art adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, amb les quals la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ va agafant forma i guanyant identitat. Una col·lecció que cuida la presència equilibrada de dones i homes, la representació territorial, la intergeneracionalitat i la diversitat de tècniques artístiques del present creatiu. Amb aquesta exposició, que va arrancar al Centre del Carme el passat mes de maig i que ara arriba a Elx, contribuïm a visibilitzar el talent de les nostres creadores i creadors, al mateix temps que impulsem el teixit artístic en la seua riquesa de llenguatges i formats”, assenyala el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

“Des de l’any 2017, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport va iniciar la brillant acció de començar a crear la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, amb el propòsit de reunir les peces més representatives de l’actualitat artística valenciana realitzades per autors nascuts o residents a la nostra comunitat. Gràcies a la línia de col·laboració establida a principis d’enguany entre el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, dirigit per José Luis Pérez Pont, i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, hui, com a regidora de Cultura, tinc el plaer de poder presentar per primera vegada a la nostra ciutat les últimes adquisicions que han passat a formar part d’aquesta important col·lecció durant l’any 2021”, indica la regidora de Cultura, Arxiu i Biblioteques, Infraestructures Culturals, Museus i Joventut, Marga Antón.

Després del seu reeixit pas pel Centre del Carme Cultura Contemporània de València entre els mesos de maig i setembre, en els quals ha rebut un total de 20.287 visitants, la mostra comença amb la seua itinerància per altres punts de la Comunitat Valenciana, amb Elx com a primera parada d’aquest recorregut.

Acompanyant la mostra, la Sala d’Exposicions Orde Tercera comptarà al mateix temps amb l’exposició ‘Estudio de Caminante’, de Pablo Bellot. Aquesta exposició ha sigut creada per l’artista alacantí, juntament amb el Consorci de Museus i la Regidoria de Cultura, a partir de la peça ‘Caminante’, que va ser adquirida l’any 2020 per a formar part d’aquesta mateixa col·lecció. Podrà ser visitada des del dia 26 de setembre i fins a l’1 de novembre.

‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’

‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V’ reuneix 19 peces representatives del panorama artístic valencià, amb obres de Clara Sánchez Sala, Geles Mit, Joan Sebastián, Manuel Sáez, María Dolores Mulá, María Zárraga, Pascual Arnal, Paula Prats, Perceval Graells, Raúl Belinchón, Rebeca Plana, Ricardo Cases, Robert Ferrer i Martorell, Rosalía Banet, María Llopis i Silvia Molinero Domingo a L’Escorxador Centre de Cultura Contemporània, i les obres de Carmen Ballester, Eduardo Infante i Pamen Pereira a Llotja Medieval.

La mostra compta amb una presència equilibrada d’artistes de Castelló, Alacant i València, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques. La varietat de formats, amb propostes de pintura, escultura, aquarel·la, dibuix, fotografia, vídeo i instal·lacions, evidencia la varietat de registres amb què els artistes de la Comunitat Valenciana aborden la creació artística i la realitat del nostre temps.

El recorregut ofereix una visió polièdrica de les peces i dels diàlegs que es generen entre elles. El temps i la memòria, els plantejaments feministes, les friccions entre la quotidianitat i la tecnologia, el binomi individu i societat, la cultura de la sostenibilitat o la incansable recerca de la utopia són alguns dels assumptes al voltant dels quals orbiten les obres d’aquesta exposició que estarà disponible fins al pròxim 1 de novembre a L’Escorxador Centre de Cultura Contemporània i la Llotja Medieval d’Elx.

error: Content is protected !!