EL CONSORCI DE MUSEUS PRESENTA LA MOSTRA ‘PAISATGES IMMEDIATS. ART CONTEMPORANI DE LA GENERALITAT VALENCIANA’ A GELDO

L’exposició pot visitar-se al Palau dels Ducs de Medinaceli de la capital cultural valenciana fins al 3 de setembre

La mostra ofereix una mirada sobre com l’entorn construeix la nostra identitat a través dels treballs d’Agustín Serisuelo, Alex Marco, Ana Sansano, Ángeles Marco, Bleda y Rosa, Damià Jordà, Irene Grau, Juan Ortí, Pilar Beltrán, Sebastià Miralles i Vicente Tirado del Olmo

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont; l’alcalde de Geldo, David Quiles, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Geldo, Lola Escrig, han presentat aquest divendres l’exposició ‘Paisatges immediats. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, que pot visitar-se fins al pròxim 3 de setembre al Palau dels Ducs de Medinaceli del municipi de l’Alt Palància.

L’exposició, que s’integra en el cicle de Geldo com a capital cultural valenciana, reuneix obres adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a la ‘Col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’. Dels onze artistes que componen aquesta mostra creada ‘ex profeso’ per a Geldo, sis són nascuts o residents a la província de Castelló: Agustín Serisuelo, Ana Sansano, Bleda y Rosa, Pilar Beltrán, Sebastià Miralles i Vicente Tirado del Olmo. Per la seua part, Alex Marco, Ángeles Marco, Irene Grau i Juan Ortí són nascuts o residents a la província de València, mentre que Damià Jordà és d’Alcoi, Alacant.

A través d’una mirada polièdrica, ‘Paisatges immediats’ explora el paisatge com a font d’identitat, com a retrat de l’entorn que envolta les persones i que les configura com a éssers individuals i com a societat, com a element determinant en la construcció del caràcter i la idiosincràsia d’una col·lectivitat.

“La ‘Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ ens està permetent realitzar propostes expositives que contribueixen a la vertebració cultural del territori alhora que enriqueixen la nostra mirada col·lectiva cap a l’art més actual, transformant el lloc on es mostren. En el cas de ‘Paisatges immediats’, la idea sobre com l’entorn configura la nostra identitat convida a una reflexió molt interessant per part dels públics que visiten aquesta exposició a la capital cultural valenciana de Geldo”, assenyala el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

“Per al nostre municipi és un honor i un privilegi que el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana haja comptat amb Geldo per a aquesta activitat expositiva itinerant d’un calat artístic tan excels. Com a capital cultural valenciana 2023 volíem que l’art contemporani hi estiguera molt present i què millor que tindre la possibilitat de gaudir ‘in situ’ de ‘Paisatges immediats’, i aconseguir que aquesta mostra siga un dels actes més importants d’aquesta capitalitat cultural”, ha manifestat l’alcalde de Geldo, David Quiles.

“L’enclavament triat al nostre municipi de Geldo dialoga d’una manera molt particular amb la mostra d’Art Contemporani. Considerem que el contrast temporal entre el contingut de les obres i el continent museístic, és a dir, els espais emblemàtics del Palau dels Ducs de Medinaceli, el nostre edifici més simbòlic, li atorga un valor afegit a aquesta magnífica exposició”, ha reflexionat la regidora de Cultura de Geldo, Lola Escrig.

Art Contemporani de la Generalitat Valenciana

La col·lecció a la qual pertany aquesta exposició va començar a conformar-se en 2017, any des del qual la Generalitat Valenciana ha adquirit més d’un centenar d’obres d’art sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, que aborden qüestions de la nostra societat més pròxima.

A través d’aquesta iniciativa s’ha donat suport a la carrera de nombrosos artistes nascuts o residents a la Comunitat Valenciana, amb equilibri entre homes i dones, que van incloent-se en el procés de generar una memòria. A través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, s’ha desenvolupat una activitat expositiva continuada en tota la Comunitat.

La ‘Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’ sorgeix de la necessitat d’impulsar i revitalitzar el sector artístic de la Comunitat Valenciana, reconeixent els artistes i les peces destacades que ofereixen una panoràmica de l’art contemporani actual i suposen un valuós llegat patrimonial a llarg termini. Més informació: https://www.consorcimuseus.gva.es/exposicion/paisatges-immediats-art-contemporani-de-la-generalitat-valenciana-2/

error: Content is protected !!