EL CONSORCI DE MUSEUS UNEIX ART I PENSAMENT AMB EL FESTIVAL MÁQUINA A LAS CIGARRERAS

El festival celebra la segona edició del 22 al 24 de setembre al Centre Cultural Las Cigarreras, amb més de 12 artistes de l’escena independent

Una proposta de Todo Bien, produïda pel Consorci de Museus i Las Cigarreras, amb el suport de Cervezas Alhambra

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i el Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant celebren del 22 al 24 de setembre la segona edició del Festival d’Art i Pensament Máquina, una proposta de Todo Bien que dona visibilitat a noves propostes de l’escena actual.

Per segon any consecutiu, el festival ofereix una programació gratuïta pensada per al públic més jove, amb concerts, tallers i ‘performances’ per a llançar una reflexió sobre els nous vincles relacionals, la precarietat afectiva, l’amor i la interdependència.

“Treballem per a donar suport i visibilitat a les i els artistes que comencen la seua carrera. Apostem per impulsar i posar en valor el talent jove, que al mateix temps ens ofereix noves mirades sobre el món contemporani, noves formes de pensar i d’expressar-se”, assegura el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

Aquesta nova edició de Máquina comptarà amb l’electrònica paisatgística de Mira Paula, el ‘bedroom pop’ de Ganges i Mori, l’obscuritat generacional de VVV [Trippin’you] i el so orgànic d’Irenegarry. L’imaginari en format DJ de Hanna Plum (Full Ternura) i Muelle finalitzarà cada dia la programació a la Caixa Negra de Las Cigarreras. La iniciativa compta amb la col·laboració de Movidas Ardilla i Cervezas Alhambra, que se suma a la celebració per a acostar la música a diferents espais i públics, convidant els assistents a gaudir d’aquestes variades propostes musicals sense pressa i amb els cinc sentits.

Máquina 2022 comptarà també amb una sèrie de tallers per a desenvolupar i compartir la temàtica d’aquesta edició. La participació en els tallers és també gratuïta, però requereix inscripció prèvia, ja que es treballarà en grups reduïts. Cremahidratante ensenyarà a crear una màquina de tatuar completament artesanal, Jaime y Manuela Currators proposen un laboratori sobre art contemporani en què analitzar problemes actuals relacionats amb l’aspecte afectiu i La Corte animarà els participants a expressar les seues inquietuds estètiques identitàries i afectives a través del cos.

Enguany, la part de ‘performance’ va a càrrec d’Andrea Jiménez amb ‘Time Bank live’, una proposta per a fer els teus desitjos realitat a canvi d’un poc de compromís, corresponsabilitat i esperit de comunitat. Durant l’esdeveniment també se celebrarà la presentació de Proyectos Afónica, de les i els estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Miguel Hernández.

Es podrà gaudir de tota la programació a Las Cigarreras i amb entrada lliure. Una programació que convida el sector més jove a reflexionar, pensar, debatre, crear, compartir, ballar i sobretot passar-ho bé.

error: Content is protected !!