EL MUSEU DE BELLES ARTS DE CASTELLÓ REP DIJOUS A PEPE VIYUELA EN UN ESPECTACLE MUSICAL I POÈTIC

El Belles Arts amplia la seua programació d’activitats i presenta trobades, música, concerts del circuit sonora i tallers

L’associació artisticocultural Tintoreras Art i el Museu presenten divendres la sessió ‘Nits llunàtiques’, dedicada a l’artista Remedios Varo

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous, 26 de gener a les 19.30 hores, al Museu de Belles Arts de Castelló ‘La gràcia de la paraula’, un espectacle poètic i musical a càrrec de l’actor Pepe Viyuela acompanyat de la formació Capilla Jerónimo de Carrión.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat la programació d’activitats del Museu de Belles Arts: “el centre museístic va més enllà d’una programació d’exposicions temporals i de mostrar la seua col·lecció. El Museu és un centre cultural que ofereix multituds d’activitats que van des de trobades amb personalitats del món cultural, concerts, tallers o una destacada i exitosa programació infantil”. Ribes ha assenyalat que “en aquesta idea d’ampliar la nostra programació, donem la benvinguda dijous a un actor que, a banda de ser molt reconegut pels seus papers humorístics, proposa altres registres molt interessants com aquest recital”.

‘La gràcia de la paraula’ és un espectacle poètic i musical breu en la forma, però intens en el seu recorregut. A través dels versos de Juan de Yepes, de Garcilaso i de Santa Teresa, i la música del seu moment (cançoners de Segòvia i palau, madrigals instrumentals, variacions i altres peces), es proposa un recorregut per la lírica del segle XVI. Un acte de contemplació artística, que acull l’àmbit de creació de sant Joan de la Creu, en el qual música i paraula s’alternen i acompanyen.

L’espectacle compta amb les músiques de compositors com Juan Vásquez, Diego Ortiz, John Dowland, del Cançoner de Segòvia, etc., amb Pepe Viyuela, recitant i acompanyat per Capilla Jerónimo de Carrión, la soprano Delia Agúndez i María Alejandra Saturn amb la viola de gamba.

Les entrades són gratuïtes i es podran recollir en la recepció del Museu des de les 18.00 h de la vesprada del dia de l’espectacle.

‘Nits llunàtiques’ dedica una sessió a Remedios Varo

El cicle ‘Nits llunàtiques’, organitzat pel col·lectiu Tintoreras Art en col·laboració amb el Museu de Belles Arts de Castelló amb l’objectiu de visibilitzar dones artistes que no han tingut el reconeixement merescut, presenta una nova edició aquest divendres 27 de gener a les 20.00 hores. En aquesta ocasió, s’aprofundirà en el treball artístic de Remedios Varo, l’obra de la qual ens introdueix en un poderós món simbòlic que invoca la màgia, la imaginació i la mística, i estableix interconnexions entre diferents plans de la realitat: la matèria i l’esperit, el món animal, l’humà i el vegetal. Adscrita al surrealisme i exiliada a Mèxic, va buscar transfigurar el paper de la dona alhora que va crear altres mons a través de la seua mirada interna.

El pròxim ‘Nits llunàtiques’ tindrà lloc el 17 de febrer i estarà dedicat a la gran Louise Bourgeois.

error: Content is protected !!