El MuVIM inaugura una exposició del projecte Fragments sobre la transformació del territori

  • La mostra del fotògraf Markel Redondo, que s’inaugura este dijous a les 20 hores, romandrà oberta fins al pròxim 4 de desembre
  • El projecte cultural Fragments, de la Unió de Periodistes, torna amb una exposició, un llibre i un programa d’activitats

La Sala Alta del MuVIM, museu dependent de la Diputació de València, inaugura este dijous a les 20 hores l’exposició ‘La idea d’èxit’ del fotògraf Markel Redondo, que tracta sobre la transformació del territori. El projecte cultural de la Unió de Periodistes Valencians, Fragments, torna d’esta manera amb una mostra que pot visitar-se fins al pròxim 4 de desembre.

En ella s’aborda la idea de l’èxit des del punt de vista del desenvolupament, com una ambició pròpia de les societats, present des de l’aparició de la nostra espècie, que s’expressa en l’esforç d’estes per adaptar el territori, transformant el seu hàbitat per a garantir la seua supervivència. De tal manera que la seua qualitat de vida millore, si és possible, de manera permanent.

Una sana i natural ambició que deixa un rastre d’idees, sistemes, estructures, paisatges i construccions, contemporànies i antigues, que ens permeten observar i ens conviden a raonar sobre els objectius que cada poble s’ha marcat en cada etapa de la història; quin era i és la seua idea d’èxit. No obstant això, la humanitat mai assacia la necessitat de transformar el seu ecosistema i s’imposa noves metes tan prompte supera les anteriors.

Des de la seua invenció, bona part de la producció fotogràfica, i en particular aquella qualificable com a assaig fotogràfic, s’ha dedicat a estudiar amb gran eficàcia la forma en què tractem d’adaptar el nostre entorn, o com tractem d’adaptar-nos a ell.

‘La idea d’èxit’ és el guanyador de la quarta Beca Fragments, que es presenta tant com exposició en el MuVIM, com en format lliure.

Markel Redondo (Bilbao, 1978) és un autor amb un particular interés per la Comunitat Valenciana. En el seu arxiu s’observa una important quantitat de treballs en els quals aborda, des del paisatge, una sèrie de qüestions que tenen a veure amb la naturalesa del nostre territori. En este cas, proposa un recorregut visual per elements que signifiquen la nostra idea de desenvolupament i es pregunta així què entenem per èxit com a societat.

Beca Fragments

La Unió de Periodistes Valencians porta des de 2016 promovent una beca per a la producció d’un assaig fotogràfic sobre la història contemporània de la Comunitat Valenciana.

La beca consta de 6.000 euros en honoraris i la producció d’una exposició i un llibre, i té un termini de quasi un any per a poder executar el projecte.

error: Content is protected !!