El MuVIM recorda a l’artista Milagros Lambert morta als 92 anys

  • El museu propietat de la Diputació de València va retre homenatge en 2018 a la pintora, il·lustradora i editora de llibres infantils

El món de la cultura està de dol per la defunció als 92 anys de Milagros Lambert Kostrinsky, hereua d’una saga d’artistes francosuizos que va recalar a Xàbia en 1920. Aqueix any, el pare de Mila, el gravador André Lambert, i la seua esposa Raquel van deixar París i es van establir a Xàbia, en una casa a la vora de la mar i amb vista al Montgó. Un paisatge que els va captivar, com el faria també amb l’avi de Mila, l’arquitecte André-Louis Lambert i la seua dona Gertrud.

Mila Lambert ha desenvolupat la seua trajectòria professional com a pintora i també com a il·lustradora i editora de llibres infantils i altres materials didàctics. A més, a partir de la dècada de 1970, es va convertir en la depositària del llegat artístic del seu pare, preservant-lo i procurant donar-los als seus majors el merescut reconeixement a la seua labor, donant veu a l’esperit dels seus creadors.

Un repte assumit pel MuVIM a través de la mostra ‘Els Lambert: entre París i Xàbia’ en 2012, amb un conjunt molt exhaustiu d’obres que relatava la trajectòria vital i artística de quatre generacions d’esta família, connectades per la il·lustració gràfica. En 2016 ‘Els Lambert: paisatges viscuts, paisatges somiats’ va tornar a mostrar els treballs de tres membres d’esta família, esta vegada a través de les aquarel·les.

El museu dependent de la Diputació li va dedicar un emotiu homenatge a Mila Lambert en 2018 per la seua gran labor de preservació d’este patrimoni artístic singular. Hui volem compartir el nostre més sincer reconeixement a aqueixa dona compromesa amb l’art i la cultura.

Biblioteca de la família Lambert

A la Biblioteca del MuVIM podem trobar també la biblioteca particular de l’artista gràfic i pintor André Lambert-Jordan (1884-1967).

Més de tres mil volums formen part d’una col·lecció on predominen les obres de la literatura clàssica llatina; obres sobre la història d’Europa, a més de manuals sobre història i tècnica del gravat, història de l’Art i de l’Arquitectura, amb un variat material gràfic: gravats calcogràfics i xilogràfics, litografies, fotografies, etc.

error: Content is protected !!