El Palau de la Música celebra el Dia de la Dona amb un simfònic i programes de tango i de flamenc fusió

El Palau de la Música celebra el Dia de la Dona amb un simfònic i programes de tango i de flamenc fusió

La celebració comença demà dijous amb el concert d’abonament de l’Orquestra de València

El Palau de la Música s’unix al Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, amb tres concerts de diversos formats com són el simfònic, el de cambra entorn del tango i el de flamenc fusió. S’iniciava dijous amb el concert d’abonament de l’Orquestra de València, dirigida per Beatriz Fernández Aucejo i amb la pianista Alexandra Dovgan. L’endemà, el mateix 8 de març, serà el torn de Blanca Paloma i dissabte, en cambra, tretze dones interpretaran un espectacular programa de tango.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha ressaltat que “enguany hem volgut celebrar d’una altra manera esta data tan especial, afegint al tradicional concert de l’Orquestra de València, dos programes més amb altres formats i temàtiques diferents com són la fusió del flamenc i del tango”. Respecte al concert de la formació simfònica valenciana, ha afegit que “serà dirigit per una de les batutes femenines valencianes més rellevants com és Beatriz Fernández Aucejo, i tindrem l’al·licient del debut amb nosaltres Alexandra Dovgan, una jove pianista de tècnica aclaparadora i gran presència escènica”.

D’esta manera, demà dijous, a la Sala Iturbi, a les 19.30 hores, Beatriz Fernández-Aucejo, qui acaba de debutar amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, se situarà de nou al capdavant de l’Orquestra de València per a dirigir l’Overture núm. 2 en Mi bemoll major, op. 24 de Louise Farrenc, una gran compositora del romanticisme francés, molt estimada i valorada pels seus contemporanis, amb un nombrós catàleg d’obres numerades. De la valenciana Ángeles López Artiga, s’interpretarà La mar de Los inmortales, que és un dels set preludis que consta l’obra, inspirada en poemes de Vicente Aleixandre. El cèlebre concert per a piano de Schumann, que serà tocat per Alexandra Dovgan, i la Simfonia núm. 7 de Prokófiev, completen este programa.

Per a la subdirectora del Palau, Nieves Pascual, es tracta d’un programa “de gran atractiu que reunix quatre partitures escrites en diferents contextos, entre elles les veus singulars de marcada personalitat artística de dos grans compositores com són Louise Farrenc, impulsora de la nova creació artística amb la qual va captivar el París del Romanticisme, i la descripció impressionista de la naturalesa canviant en El Mar de la valenciana López Artiga”.

L’endemà, divendres, a les 20.00 hores a la Sala Rodrigo, l’artista Blanca Paloma es presentarà a València, segona parada d’una gira que acaba de començar. Es tracta d’una cita en la qual es podrà gaudir de la seua proposta innovadora del flamenc, amb un espectacle sorprenent en el qual, a més, el públic valencià podrà escoltar per primera vegada en directe com sona Jaleo i la resta dels temes del seu repertori.

I dissabte, també a la Sala Rodrigo, a les 19.30 hores, nova cita de “Cambra al Palau” amb el programa en femení “GlamourTango, el tango fet dona”. Estarà protagonitzat per Simon van der Weerden al bandoneó; la violinista de l’Orquestra de València, Casandra Didu; la contrabaix María Inés Rojas, les cantants Inma Matheu i Romina Balestrino i les ballarines Jorgelina Platania, Maika Sánchez, Natalia Puccioni i Andrea Rios, totes elles sota la direcció de la pianista Polly Ferman, que també és la guionista d’este espectacle, amb Carmen Montoro Cavero. El públic podrà gaudir de cèlebres tangos de Piazzolla, Binelli, Pugliese, Blázquez, Demare, Salgán i Rodríguez.

error: Content is protected !!