EL TEATRE PRINCIPAL PRESENTA ‘LOS PAZOS DE ULLOA’ 

L’obra d’Emilia Pardo Bazán està dirigida per Helena Pimenta i protagonitzada per Pere Ponce

Les representacions seran del 13 al 16 d’octubre

Del 13 al 16 d’octubre el Teatre Principal de València posarà en escena l’obra ‘Los pazos de Ulloa’. El text d’Emilia Pardo Bazán ha sigut dirigit per Helena Pimenta en una versió d’Eduardo Galán i està interpretada per Pere Ponce, Marcial Álvarez, Ariana Martínez, Francesc Galcerán, Claudia Taboada i David Huertas.

És la primera vegada que la novel·la de Pardo Bazán puja als escenaris, encara que en 1985 es va fer una sèrie per a TVE que va dirigir Gonzalo Suárez.

Es tracta d’un al·legat contra la crueltat i la violència que se centra en l’enfrontament entre el desig, la passió i l’amor, la violència rural del món caciquil i la cortesia, i les bones maneres de la ciutat.

‘Los pazos de Ulloa’ és la més important de les obres de Pardo Bazán i en aquesta es descriuen les contradiccions de la societat de l’època. Considerat un text naturalista, també conté elements de la novel·la realista i, fins i tot, gòtica.

Tracta temes com el caciquisme, la vida rural i les classes socials. L’oposició entre l’entorn rural i urbà es reflecteix a través de les dues dones de Don Pedro. Sabela, l’amant de Don Pedro i filla de l’administrador Primitivo, és descrita com “La reina d’aquella petita cort” i treballa per a controlar tot el que pot. Després del casament de Don Pedro ella continua les seues relacions amb ell com a mitjà per a mantindre la seua posició. La dona de Don Pedro, Nucha, és la part oposada a Sabela, en el seu paper: és una dona típica de la seua època, és la imatge de la innocència, en l’entorn corrupte i immoral de l’aldea. Nucha es marceix fins que perd la vida. És el triomf de la natura enfront de la religió.

error: Content is protected !!