El Teatre Rialto presenta ‘Pródigo’, una adaptació contemporània de la paràbola del fill pròdig

El Teatre Rialto presenta ‘Pródigo’, una adaptació contemporània de la paràbola del fill pròdig

Es podrà vore del 27 de febrer al 2 març

  • La seua autora i directora, la valenciana Eva Mir, ha sigut una de les tres artistes europees seleccionades per a la residència artística del Teatre Nacional de Grècia en 2025

L’Institut Valencià de Cultura, dependent de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, presenta Pródigo, de la companyia La Negra Produce, que es podrà vore del 27 de febrer al 2 març en el Teatre Rialto de València.

Escrita i dirigida per Eva Mir, Pródigo recupera la paràbola bíblica del fill pròdig per a adaptar-la al món actual. Una paràbola contemporània de tota una generació que no pot imaginar un futur.

Així, se centra en una família que és també una empresa càrnia capdavantera a escala nacional. La mare acaba de morir i per al fill alguna cosa acaba de fer-se fallida i la fugida és inevitable. En el seu viatge descobrirà l’altre revers de la seua ciutat en endinsar-se en els baixos fons. Esta busca disfuncional per entendre el que significa l’afecte el porta a penetrar en una espiral de passions i ludopaties en les quals malbaratar pròdigament és l’única manera de despistar a l’absurd.

La seua autora i directora, la valenciana Eva Mir, ha sigut una de les tres artistes europees seleccionades per a la residència artística del Teatre Nacional de Grècia en 2025, juntament amb l’alemany Tobias Klett i la romanesa Teodora Petre.

“Mentres que el relat original se centra sobretot en el viatge, amb una breu el·lipsi perquè el fill malbarate la seua fortuna i torne al pare amb el cap acatxat, en esta creació transitem per diferents etapes vitals tant del que se’n va com del que es queda, des de la joventut del fill en la qual decidix partir fins als quaranta, en la qual comparar-se amb el pare és inevitable”, apunten des de la companyia.

Per a Eva Mir esta no és la història èpica de la fugida d’un fill: “Ací el fill és tota una generació portada al nihilisme a on el malbaratament i la immediatesa són la resposta a un no-future. En una paràbola a on família i empresa són una mateixa cosa, el paral·lelisme entre la fredor d’un pare i el tracte mecanitzat d’una multinacional és inevitable”.

L’obra està interpretada per Laura Romero, Aurora García Agud, Sonia Almarcha, Íñigo Rodríguez-Claro, Pablo Justo i Marcos Nadie.

error: Content is protected !!