Els municipis sol·liciten un 30% més d’activitats culturals a la Diputació

  • Les localitats de la província han demandat 290 programacions a l’Àrea de Cultura per a l’any vinent 2024 enfront de les 206 de 2023, en activitats com ‘Les Arts Volant’, ‘D’Arrel’, ‘Escena Erasmus’, ‘Etnomusic’, ‘Escalante en gira’ i ‘Música en construcció’
  • El diputat de Cultura, Paco Teruel, subratlla que la convocatòria complix els objectius de solidaritat i equilibri territorial amb els quals treballa la Diputació de València

Creixen considerablement les sol·licituds dels municipis per a organitzar activitats culturals oferides per la Diputació de València, a través de l’àrea de Cultura, que porta avant diverses campanyes com ‘Les Arts Volant’, ‘D’Arrel’, ‘Escena Erasmus’, ‘Etnomusic’, ‘Escalante en gira’ i ‘Música en construcció’, a través de les quals difon la cultura en les diferents comarques valencianes. Si en 2023 es van sol·licitar 206 actes des de les poblacions de la província de València, per al 2024 s’han requerit 290 activitats, creixent la demanda quasi un 30% dins de la convocatòria que la Diputació posa en marxa amb els ajuntaments. Estes actuacions pretenen acostar diverses expressions culturals complementàries als municipis, tot això amb una vocació supramunicipal, abastant una major extensió territorial i amb una programació de qualitat.

“És una grandíssima notícia perquè l’objectiu primer d’esta Diputació és acostar la programació cultural als municipis de la província. Actes de qualitat i de molt variada oferta que servixen per a dinamitzar la vida social de les localitats, complint amb l’objectiu de la solidaritat”, ha apuntat el diputat de Cultura, Paco Teruel. “La Diputació usa la cultura per a garantir l’equilibri territorial i la igualtat de tots els ciutadans i ciutadanes de la província”, afig Teruel.

Per part seua, el cap del servei de Cultura, Josep Vidal, ha assenyalat que les activitats culturals ajuden a combatre el despoblament o la dispersió local i permeten enfilar programacions sòlides que traslladen el teatre, la música o l’art a tots els racons de la província”. Vidal remarca a més la tendència creixent des de la primera convocatòria, més si cap després d’afegir activitats com ‘Escalante en gira’ i ‘Música en construcció’, el programa que portarà joves promeses de la música a les poblacions.

Així, les activitats culturals que viatjaran per les comarques valencianes són ‘Les Arts Volant’, que en col·laboració amb el Palau de les Arts difon la lírica per municipis de la província; ‘D’Arrel’, una proposta de l’àrea de Cultura de la Diputació amb diverses activitats musicals i escèniques lligades a les manifestacions culturals i populars de les comarques valencianes; ‘Escena Erasmus’, un projecte en col·laboració amb la Universitat de València per a aprofitar el potencial creatiu de les persones que estudien en diferents ciutats europees, fomentant la seua participació en la vida cultural d’estes ciutats; i ‘Etnomusic’, programa de L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia, que acull concerts de música folk valenciana i tradicional i d’arrel, i d’altres llocs del món.

Així mateix, els programes de nou impuls descentralitzador són: ‘Escalante en gira’, un projecte de l’Escalante, projecte teatral de la Diputació, amb actuacions escèniques professionals dirigides a un públic infantil i juvenil; i ‘Música en construcció’, que oferix concerts per a la promoció de les joves promeses valencianes de la música clàssica i que posa en valor el patrimoni musical autòcton a través de la difusió d’un repertori d’autoria valenciana.

error: Content is protected !!