LLORENÇ BARBER ENS OFEREIX AL CARME LA SEUA TRAJECTÒRIA EN UN VIATGE SONOR I CORAL

LLORENÇ BARBER ENS OFEREIX AL CARME LA SEUA TRAJECTÒRIA EN UN VIATGE SONOR I CORAL

L’exposició ‘Llorenç Barber. La construcció d’un nosaltres múltiple’ oferix una retrospectiva de l’artista d’Aielo de Malferit
La mostra forma part de la convocatòria ‘Trajectòries 2023-2025’ es  pot veure fins al 25 de febrer la sala Ferreres-Goerlich del CCCC

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ha presentat l’exposició ‘Llorenç Barber. La construcció d’un nosaltres múltiple’, amb la presència del responsable de la coordinació artística del Consorci de Museus, Vicente Samper, de l’artista Llorenç Barber i dels comissaris de l’exposició, Lorenzo Sandoval i Montserrat Palacios.

La mostra realitza una retrospectiva a través de les propostes sonores i intervencions en l’espai públic del pioner compositor, artista i teòric nascut a Aielo de Malferit, que és un dels grans exponents internacionals de l’art sonor. Pot visitar-se fins al 25 de febrer a la sala Ferreres-Goerlich del CCCC.

Al llarg del recorregut, el públic trobarà instruments inventats pel mateix Barber, així com una selecció de les seues músiques visives i partitures que conceben la ciutat com a orquestra. Donada la pràctica participativa de Barber, la mostra adquirix també un sentit col·lectiu, amb obres dels seus col·laboradors i d’artistes les poètiques dels quals són pròximes a l’artista.

“Per a mi ha arribat el futur. Després de cent anys de sordesa cap a l’art sonor, València accepta una constel·lació d’hòmens i dones que ha treballat a la ciutat o ha anat a la resta del món i el títol és la postulació del públic i el comunal”, ha explicat Llorenç Barber.

“Som un nosaltres que ha compartit decennis de propostes i suma altres nous per a formular que l’artista no és un ésser  local, sinó mundial”, ha afegit l’artista.

“La mostra insistix en eixa construcció d’un nosaltres, que en el cas de les pràctiques de l’artista és un nosaltres porós, canviant i múltiple, ja que les comunitats que es generen en cada cas responen a la singularitat dels contextos des d’on es convoquen els diferents projectes”, ha assenyalat el comissari de l’exposició, Lorenzo Sandoval.

‘La construcció d’un nosaltres múltiple’ també oferix una selecció de documents de l’arxiu de l’artista, un testimoniatge de la seua polifacètica activitat i una genealogia personal de l’art sonor internacional, amb accent a la Península i a Llatinoamèrica, on Barber ha tingut una reconeguda presència.

L’exposició s’emmarca en la convocatòria ‘Trajectòries 2023-2025’, que promou abordar en profunditat la trajectòria professional d’artistes o col·lectius de reconegut recorregut i en plena maduresa creativa, contribuint a construir el relat de l’art contemporani en la Comunitat Valenciana. Es tracta de la segona revisió d’esta iniciativa, després de la realitzada a la trajectòria de Paloma Navares.

El projecte comptarà a més amb una segona exposició a l’IVAM amb l’arxiu Llorenç Barber i part del treball es presentarà a Haus der Kulturen der Welt en 2024, en format performatiu. El Consorci de Museus i l’IVAM també col·laboren en l’edició del catàleg de la mostra.

Llorenç Barber en Canal Sinergias Art Visual i Escènic

error: Content is protected !!