Es presenta al Teatre Rialto la comèdia ‘Consciència’, de la companyia alcoiana La Dependent

Es presenta al Teatre Rialto la comèdia ‘Consciència’, de la companyia alcoiana La Dependent

L’obra, coescrita per Gemma Miralles i Irene Pérez i dirigida per la mateixa Gemma Miralles, es podrà veure de l’11 al 14 d’abril

  • L’espectacle forma part del Cicle de Companyies Valencianes programat en el Rialto

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta al Teatre Rialto de València l’espectacle Consciència, últim treball de la companyia alcoiana La Dependent, que es podrà veure de l’11 al 14 d’abril.

Consciència és un text coescrit per Gemma Miralles i Irene Pérez que va obtindre una beca a la creació d’escriptura dramàtica en les ajudes de l’IVC en 2022. Esta escriptura col·lectiva ha propiciat un text ple de matisos, en el qual la primera aporta el domini dels recursos dramàtics i la segona la formació sobre la temàtica de l’altra. La producció s’ha dut a terme en una residència creativa a la Sala l’Horta de Castellar dins de ‘Planters’.

En este espectacle, la vida d’una família experimentarà un canvi de 180° quan l’àvia, que patix una malaltia greu, decidix fer un retir espiritual amagant el seu parador i deixant clar el seu desig d’aïllament voluntari. En l’afany d’investigació tots els membres de la família es trobaran amb personatges peculiars i viuran experiències rellevants. Buscant Teresa es trobaran ells mateixos.

Consciència es convertix en un viatge de l’heroi però, en compte de protagonitzar-lo un sol personatge, serà tota una família qui s’hi embarcarà, la qual cosa farà que el públic riga i s’emocione amb ells.

En la comèdia intervenen sis actors i actrius que interpreten onze personatges: Marta Chiner, Claudi Ferrer, Iolanda Muñoz, Carla Pascual, Vicent Pastor i Pep Sellés donen vida a esta família sobre l’escenari. A més, l’espectacle compta amb Empar Brisa com a intèrpret audiovisual i amb les locucions d’Alfred Picó, Pepa Miralles, Conchi Domènech, Rubén Mira i María Córcoles.

La Dependent té una llarga trajectòria de tres dècades de creació. En 1987 va ser Pep Cortés, provinent de la tradició teatral que representava ‘La Cazuela’, qui es va envoltar d’un equip de jóvens actors que van obrir una via professional dins del teatre a Alcoi.

La companyia s’ha mantingut fidel a un projecte teatral que es definix a cavall entre la tradició i la modernitat, amb una clara voluntat de donar suport a la dramatúrgia valenciana contemporània en valencià.

Així mateix, ha sigut resident i gestora del Teatre Principal d’Alcoi des de 2006 fins a 2018 i va començar el projecte de creació i consolidació de l’Escola Municipal de Teatre d’Alcoi. En 2016, La Dependent va rebre el Premi AVETID D’OR per la seua trajectòria.

Destaca en la vida teatral d’esta companyia la gestió i representació del Betlem de Tirisiti en els últims 30 anys, un retaule de titelles de finals del segle XIX patrimoni del poble d’Alcoi, i que va ser declarat bé immaterial d’interés cultural de la Generalitat en 2002, entre moltes altres distincions.

error: Content is protected !!