Espai LaGranja fomenta l’aspecte empresarial de les arts del moviment a través d’un cicle de tallers

  • L’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa organitza un cicle de tallers formatius per a estimular l’activitat professional
  • Les associacions professionals del sector de la dansa col·laboren en esta iniciativa amb Espai LaGranja, de l’Institut Valencià de Cultura 

La programació dissenyada per Espai LaGranja i l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED), va arrancar dijous 21 de setembre, amb la sessió ‘Una altra via de finançament a les arts escèniques. Tips per a una gestió eficaç’, que serà impartit per Begoña Noales.

La jornada va dirigida a empreses (societats limitades o autònoms) de les arts escèniques que hagen exhibit, o vagen a fer-ho, espectacles en viu durant la temporada 2023-2024. S’explicarà en què consistixen els incentius fiscals, els requisits de les empreses del sector de les arts escèniques per a ser-ne beneficiaris i també els mecanismes d’inversió que s’utilitzen en l’àmbit de la producció d’espectacles i festivals.

Noales detallarà el mecanisme tradicional d’inversió en espectacles en viu que s’utilitza per a canalitzar la inversió en este sector i també explicarà el nou sistema d’inversió en la producció escènica, a través del contracte regulat de finançament de l’article 39.7 de la Llei de l’impost de societats (LIS), com a nova manera d’obtindre rendibilitat i estalvi fiscal per a les empreses.

Begoña Noales és assessora fiscal de la companyia Otra Danza i l’any 2022 va aconseguir un contracte de finançament i va poder aplicar al seu inversor les deduccions per incentius fiscals a les arts escèniques.

Més enllà de la seua programació d’entrenaments, tallers pràctics, residències i laboratoris d’investigació, “Espai LaGranja vol ser un element estructurador del sector i per això, la posada en marxa en la seua programació d’un cicle d’activitats enfocades essencialment en l’apartat empresarial”, ha apuntat el director del centre, Guillermo Arazo.

error: Content is protected !!