ESPAI LAGRANJA MOSTRA ELS FRUITS DELS LABORATORIS D’INVESTIGACIÓ ESCÈNICA

El dijous 2 de març es presentaran a Burjassot les pràctiques obertes dels laboratoris realitzats en els últims mesos

Es presentaran ‘El soniquete del ser’, del col·lectiu Akelarre, i ‘A_E_I_O_U’, de Marta García Navarro, Noelia Moyano Arcos i Fernando López

L’Espai LaGranja, l’espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment adscrit a l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous 2 de març les pràctiques obertes dels laboratoris d’investigació escènica que s’han desenvolupat al llarg dels dos últims mesos.

Les presentacions arranquen a les 11.00 hores, a l’Espai LaGranja de Burjassot, amb ‘El soniquete del ser’, del col·lectiu Akelarre, format per Antonio J. Montoya, Lorena Martínez i Gema Iglesias. Es tracta d’una ponència audiovisual i narrativa que reflexiona sobre el present del flamenc.

Aquest col·lectiu aborda el concepte ‘marcatge’ des del flamenc ortodox, per a viure’l a través de l’impuls, posant al servei tota la memòria corporal, i abordar lletres del flamenc des d’altres cossos més flexibles, fidels a la identitat artística i preferències estètiques. Es tracta d’un laboratori escènic que ha fomentat, junt amb noms com Juan Carlos Lérida, José Manuel Álvarez o Diana Ballesteros, la investigació teòrica i pràctica sobre el cos, la dansa, la música i el flamenc.

A continuació, a les 12.15 h, també a l’Espai LaGranja, es presenta ‘A_E_I_O_U’, de Marta García Navarro, Noelia Moyano Arcos i Fernando López. Aquestes creadores parteixen de l’imaginari associat al ritual ‘hammam’ per a proposar un espai creatiu de les cures. En aquest es busca alleujar i eliminar, a través del moviment dansat, algunes tensions i capes de “brutícia” perceptiva i emocional que es van acumulant com a resultat de les nostres diverses interaccions en la vida quotidiana.

Per a donar a conéixer aquest ‘hammam’, recorreran a un dispositiu multiformat: en primer lloc, oferint un passeig a través de diferents espais expositius en què podran consultar-se textos, fotografies, il·lustracions i vídeos en què s’ha cristal·litzat una part del procés. En segon lloc, els visitants són convidats a convertir-se en espectadors d’una mostra del moviment que ha configurat aquest laboratori d’investigació escènica.

Amb aquests laboratoris d’investigació escènica “Espai LaGranja vol fomentar l’aparició de nous projectes d’investigació i creació al voltant dels nous llenguatges contemporanis i la diversitat, contribuint a transformar el context cultural valencià”, apunta Guillermo Arazo, director del centre.

error: Content is protected !!