FestIN oferix un menú fusió d’arts i gastronomia en els espais més emblemàtics de València, Riba-roja i Gandia

FestIN oferix un menú fusió d’arts i gastronomia en els espais més emblemàtics de València, Riba-roja i Gandia

  • El Festival d’Art & Gastronomia proposa una selecció de propostes gastronòmiques a preus molt assequibles en diferents llocs dels tres municipis
  • El Centre Cultural La Beneficència de la Diputació de València ha presentat la quarta edició del festival que tindrà lloc entre el 16 i el 25 de febrer

El Centre Cultural La Beneficència de la Diputació de València ha presentat este dijous el programa de la quarta edició del Festival d’Art & Gastronomia de València 2024, FestIN, que se celebrarà entre el 16 i el 25 de febrer en diferents espais de València, Gandia i Riba-roja de Túria. La cuina i disciplines com la música, les arts escèniques o la pintura han format part del tret d’eixida d’este esdeveniment, en el qual totes elles convergixen. A més, durant l’acte de presentació s’ha dut a terme una performance a càrrec de Lluís Penyafort, de València Club Cuina.

FestIN és un festival gastro-cultural que planteja als seus assistents disfrutar a l’uníson de l’art i la gastronomia en llocs emblemàtics de València, als quals se sumen també Gandia i Riba-roja de Túria. Cadascun d’estos espais oferirà una proposta d’interés inspirada en temàtiques diferents en l’objectiu de crear un calendari d’esdeveniments on els assistents siguen tan protagonistes com els xefs i les seues propostes, en participar directament en la divulgació i recreació de les arts valencianes.

Xavi Pascual, director de València Turisme, ha assenyalat que “des de la corporació provincial ens enorgullix comptar en esta edició amb dos propostes en l’àmbit de la província, a més de la ciutat, que són les de Gandia i Riba-roja de Túria, però continuarem treballant per a continuar ampliant estes propostes en més municipis per a la pròxima edició del certamen”.

Per part seua, Paula Llobet, regidora de Turisme Innovació i Inversions de l’Ajuntament de València, ha destacat que “es tracta d’una cita anual que permet unir gastronomia i art, de la qual sorgixen una sèrie d’experiències, amb segell valencià, que submergixen al comensal en realitats culturals alienes al simple acte de menjar”. Les propostes gastroculturals sorgixen de processos creatius entre equips de les diferents disciplines que intercanvien idees i processos, i que convergixen en experiències úniques i irrepetibles. “Festin permet, a més, donar a conéixer la grandesa del patrimoni històric, cultural i gastronòmic de València”, ha conclòs Llobet.

En esta quarta edició, el menú d’activitats consta d’una completa successió d’esdeveniments que unen el millor de l’òpera, la història, l’arquitectura modernista, la pintura, l’escultura, la ciència i una infinitat d’especialitats més.

Els xefs seleccionats per a acompanyar tots estos esdeveniments conformen un elenc a l’altura del que el públic de FestIN mereix: Germán Carrizo i Carito Lourenço; Pablo Ministro, de Contrapunto; Joan Clement; Ricard Camarena; Luís Penyafort, de València Club Cuina; Rosa Vázquez, enòloga de PROAVA; Melissa Kouman i Santiago Guerrero, del restaurant peruà-valencià Orson; Mª José Martínez, del Restaurant Lienzo; Guillaume Glories, gerent i sommelier del restaurant Entrevins; Jordi Morera en el seu particular showcooking; David Jengibre i Julián Mascarell, xefs de l’IVAM; l’equip de la Pastisseria Tano, grans professionals de la rebosteria a la Safor; l’equip del restaurant de Caixaforum i l’equip d’Apotheke, primera cocteleria clandestina de València.

I, com a escenaris per a esta celebració de sabors i estímuls, l’organització ha optat per brindar als assistents enclaves com el CCCC, l’IVAM, el museu Bombas Gens, Caixaforum, el Museu de Belles Arts de València, el Palau de les Arts, el Centro de Arte Hortensia Herrero, la Sala Russafa, Celler Proava s. XIII, Shiras Galeria, els jaciments visigots de Riba-roja de Túria, el Palau Ducal dels Borja a Gandia, la Galeria Ana Serratosa, el Museo Nacional de Cerámica i les galeries del Set Espai d’Art.

FestIN és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València, a través de Visit València, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València, a través de la seua marca València Turisme.

error: Content is protected !!