Isabel Oliver i Laura Palau són les noves guanyadores dels Premis Alfons Roig de la Diputació de València

Isabel Oliver i Laura Palau són les noves guanyadores dels Premis Alfons Roig de la Diputació de València

  • El jurat del prestigiós Premi d’Arts Visuals premia a la pintora Isabel Oliver en la categoria de millor trajectòria, i a la fotògrafa Laura Palau en la categoria a millor projecte artístic per l’obra ‘Segunda Mordida’

El jurat del Premi d’Arts Visuals Alfons Roig 2024, que entrega la Diputació de València, ha fet públic este dimecres el nom de les premiades en les seues dos categories. La pintora valenciana Isabel Oliver ha sigut la guardonada en la categoria de millor trajectòria artística, mentre que la fotògrafa i artista interdisciplinari Laura Palau ha guanyat el premi al millor projecte artístic per la seua obra ‘Segunda Mordida’.

L’àrea de Cultura de la Diputació de València, que dirigix el diputat Paco Teruel, enrtega cada dos anys el Premi d’Arts Visuals Alfons Roig, amb la finalitat de reconéixer la creativitat i dedicació dels artistes en les diferents disciplines proposades. Estos premis passen per ser uns dels millor dotats econòmicament de tota España en el sector, amb una dotació de 20.000 euros per al guanyador al projecte i una assignació de 25.000 euros al premi a la trajectòria.

Després de conéixer-se el nom dels guanyadors, Paco Teruel, que exercix de president del jurat, ha destacat “l’elevada qualitat de tots els projectes presentats. Any a any es comprova com el nivell es manté i fins i tot millora, la qual cosa convertix a estos guardons en un dels més rellevants en el món de les arts plàstiques, que en esta edició reconeixen el treball d’estes dos grans artistes. Això suposa també un estímul per a aquelles persones que s’esforcen per garantir uns estàndards d’elevada qualitat artística i creativa”.

Les premiades

Els membres del jurat han atorgat el premi a la pintora valenciana Isabel Oliver per la seua trajectòria, primer en el Pop Art Feminista valencià i, a partir dels anys 70, per la seua vinculació amb una pintura compromesa que dura fins al dia de hui, el reconeixement del qual es materialitza amb la concessió del Premi Alfons Roig.

Així mateix, la fotògrafa i artista interdisciplinària valenciana Laura Palau, ha obtingut el premi al millor projecte artístic per l’obra ‘Segunda Mordida’. En concret, el jurat ha descrit a Laura Palau com a agricultora urbana i cosmopolita rural, el treball de la qual creua els espais del camp i la ciutat. També ha reconegut el fet que la seua trajectòria de caràcter interdisciplinari no oblida les pràctiques col·laboratives i comunitàries.

Jurat i història del premi

Els projectes candidats als premis han sigut avaluats per un jurat compost per persones de reconeguda trajectòria i experiència en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals. Cal destacar la presència del pintor valencià Rafael Armengol, premi Alfons Roig, o la barcelonina Teresa Lanceta, guanyadora a la trajectòria artística en l’última edició i Premio Nacional de Artes Plásticas 2023. També han participat l’artista i investigadora Ana Navarrete, el també artista i professor Jesús Palomino, i la catedràtica de Belles arts de la Universidad de Murcia, Isabel Tejeda.

El premi de la Diputació de València, amb caràcter biennal, va ser constituït per primera vegada en 1984 i ha servit per a la promoció i reconeixement de figures emblemàtiques de l’art valencià com Josep Renau, Eusebi Sempere, Andreu Alfaro, Miquel Navarro, Soledad Sevilla, Artur Heras, Carmen Calvo o Ángela García Codoñer, entre molts altres.

error: Content is protected !!