Les actuacions estan dirigides a estudiants de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i el Conservatori Superior de Música ‘Joaquín Rodrigo’
- És la primera vegada que les dos entitats col·laboren en l’organització d’accions per a millorar la formació dels estudiants d’ensenyances artístiques
El Ple del Consell ha autoritzat un conveni entre el Palau de les Arts Reina Sofia i l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV) per a col·laborar en la programació d’activitats de formació per a alumnat d’ensenyances artístiques superiors.
Esta és la primera vegada que les dos entitats col·laboren en l’organització d’este tipus d’accions, que estan dirigides a estudiants de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (ESADV) i el Conservatori Superior de Música ‘Joaquín Rodrigo’ (CSMV).
L’ISEACV té entre els seus objectius l’impuls a un major reconeixement i prestigi social de les ensenyances artístiques superiors i de les titulacions que amb estes poden aconseguir-se amb la finalitat de contribuir a un major desenrotllament de la cultura a la Comunitat Valenciana.
Per la seua part, el Palau de les Arts preveu entre els seus objectius fomentar la difusió, l’estima i el coneixement de les arts líriques, musicals i coreogràfiques en totes les seues varietats, així com l’assistència dels ciutadans a la seua programació i activitats.
Per a fer-ho, pot establir relacions de cooperació i col·laboració amb altres institucions, i en particular amb centres de producció d’òpera, conservatoris i escoles de cant i dansa nacionals i internacionals.
En este sentit, a través del conveni autoritzat pel Consell, l’ISEACV i Les Arts manifesten el seu interés comú a participar de manera activa en la programació d’activitats de formació per a l’alumnat del Conservatori Joaquín Rodrigo i l’ESADV, així com a crear una via estable de col·laboració en esta matèria.
Propostes de col·laboració
En concret, està prevista la realització durant el curs acadèmic d’activitats que es desenrotllaran en algun dels espais del Palau de les Arts vinculades amb el contingut artístic programat, tenint en compte l’objectiu didàctic acordat.
Així mateix, es facilita a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València la comunicació de convocatòries de figuració en produccions de Les Arts, per a fomentar la participació de l’alumnat.
També s’oferix la possibilitat de definir la figura d’‘alumne observador’ en alguna de les produccions d’òpera del Palau de les Arts quan siga factible, i tenint el vistiplau de l’equip de cada producció.
D’altra banda, es preveu l’opció de presentar propostes de lectura dramatitzada, plantejament escènic, recital o intervenció musical d’alguns dels textos o partitures que estiguen vinculades amb les òperes o compositors que es programen al llarg de la temporada, amb la finalitat de ser presentada a un públic general o didàctic.
A més, les dos parts acorden facilitar quatre dates de sessions específiques tècniques a celebrar en Les Arts dirigides a grups reduïts d’estudiants del Conservatori Superior de Música de València.
Este conveni té una vigència de quatre anys des de la seua firma i podrà ser objecte de pròrroga.