José Porcel s’acomiada al Teatre Principal de València

José Porcel s’acomiada al Teatre Principal de València

  • L’espectacle Último tiempo es podrà veure el 8 de juny en una única funció
  • El ballarí i coreògraf fa un recorregut pels seus 33 anys de trajectòria amb coreografies que han marcat la seua carrera

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta Último tiempo, l’espectacle del Ballet Flamenco de José Porcel amb el qual s’acomiada dels escenaris.

El bailaor ha presentat a València el que serà el seu últim espectacle amb la seua companyia, després de 33 anys de trajectòria que, com ell mateix ha reconegut, “han passat molt ràpid. Són anys de vivències, aprenentatges, escenaris, viatges… Me’n vaig ple de felicitat pel que he viscut i he aportat a la dansa. Trobaré a faltar l’escena, però sé que és el moment”.

La directora adjunta d’Arts Escèniques de l’IVC, M. José Mora, ha acompanyat Porcel en la presentació, del qual ha destacat la seua trajectòria amb més de catorze produccions en el seu recorregut i gires nacionals i internacionals, primer com a ballarí d’altres companyies i posteriorment amb la seua pròpia.

L’espectacle, dirigit pel mateix Porcel, es podrà veure el pròxim 8 de juny en el Teatre Principal de València. El bailaor i coreògraf ha reconegut que l’espectacle Último tiempo és “un espectacle molt emotiu que reflectix el recorregut de la meua companyia i que arreplega les coreografies i moments que més m’han marcat”.

Així mateix, Porcel ha recordat espectacles com Espartaco de José Granero o Porcel, dos produccions que han marcat la seua carrera i que ell considera molt especials.

L’acompanyaran sobre l’escenari les bailaores Isabel Rodríguez i Natalia Alcalá. A més, comptarà amb els músics que, tal com ha reconegut el ballarí, han estat al seu costat durant 18 anys: les veus en directe dels cantaors Roberto Lorente, David Vázquez i Pedro Obregón i la música dels guitarristes Álvaro Martinete i Víctor Márquez; el violinista Fernando García Rico i el percussionista Javier Fernández.

L’espectacle compta amb coreografies de grans noms del flamenc com Israel Galván, Rocío Molina, Isabel Bayón, Rubén Olmo, Adela Campallo, Alfonso Losa, Inmaculada Aranda i el mateix José Porcel.

error: Content is protected !!