LA BIBLIOTECA VALENCIANA ACCEPTA LA DONACIÓ DEL CIENTÍFIC BOSCH ARIÑO

El fons es compon d’informació abundant sobre la pràctica científica i universitària a la ciutat de València en els anys centrals del segle XX

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha acceptat la donació del fons bibliogràfic i documental del científic Francisco de Asís Bosch Ariño, que fins ara estava depositat a través d’un comodat des de 2005.

Els fills de Bosch Ariño han considerat fer efectiva la donació perquè la Biblioteca garantisca la conservació, organització, unitat i disposició del fons documental amb finalitats científiques, docents i culturals.

El fons es compon de 1.500 publicacions, una col·lecció de 800 targetes postals i un arxiu amb documentació de caràcter personal referida a les seues activitats docents i culturals en què es troba informació abundant sobre la pràctica científica i universitària a la ciutat de València en els anys centrals del segle XX.

Francisco de Asís Bosch Ariño (1902-1995) va estudiar Ciències Químiques a València i Farmàcia a Madrid. En 1925 es va doctorar amb premi extraordinari. En 1927 va començar com a professor universitari en l’especialització de Ciències Químiques, ocupant una plaça de catedràtic en la Universitat de València, i degà de la Facultat de Ciències de 1960-1970.

Va dirigir diverses investigacions i va registrar patents de productes i mètodes d’anàlisi química. En 1955 va ser nomenat diputat provincial per València i quan es va fer càrrec de la Institució Alfons el Magnànim va fomentar activitats científiques i culturals. Va col·laborar en la fundació de la Universitat d’Alacant i en la del CEU Sant Pau de València.

A més de la seua labor científica, cal destacar la seua afició a la literatura i a la creació poètica, encara que no va arribar a publicar mai.

error: Content is protected !!