LA BIBLIOTECA VALENCIANA REP 2.343 DIBUIXOS ORIGINALS DEL DIBUIXANT ‘HARCA’

L’artista gràfic fa cinquanta anys que retrata la societat valenciana amb enginy i mordacitat

El dibuixant Juli Sanchis Aguado ‘Harca’ ha decidit donar a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu més de 2.343 dibuixos originals perquè siguen conservats, guardats i consultats pels ciutadans.

La donació es concreta en dibuixos de diverses grandàries, publicats en revistes com ‘Saó’, ‘València 7 dies’, ‘Dimensión humana’, ‘Nonada’ i ‘Pica’m’; caricatures; felicitacions, i dibuixos inèdits.

També s’hi ha depositat l’exposició antològica de l’obra del dibuixant ‘50 anys fent Harca’, composta  de 42 dibuixos, 2 cartells informatius de l’exposició i altres materials divulgatius sobre el recorregut de la seua carrera professional.

‘Harca’ (Picassent, 1942) és un humorista gràfic que ha plasmat la societat valenciana en les seues vinyetes crítiques, àcides i satíriques. Autodidacta, va iniciar la trajectòria artística en els últims anys de la dictadura i ha evolucionat fins a publicar en formats digitals i xarxes socials. Més de cinquanta anys denunciant les injustícies, els abusos de poder i les misèries del capitalisme amb enginy i mordacitat. 

Des de hui, una part de la seua producció estarà guardada a la Biblioteca Valenciana i a la disposició de la investigació històrica i cultural.

error: Content is protected !!