La Diputació de València acull l’exposició ‘El descobriment del món. Jocs i Joguets en els col·leccions de l’ETNO’

La Diputació de València acull l’exposició ‘El descobriment del món. Jocs i Joguets en els col·leccions de l’ETNO’

  • El president de la corporació provincial, Vicent Mompó, convida a la ciutadania a visitar esta mostra i reitera la seua intenció d’obrir sempre que es puga les portes de la Diputació perquè “és de tots els valencians i valencianes”
  • L’exposició es pot visitar en el palau dels Scala fins al 5 de gener, de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores, i s’emmarca en la programació nadalenca de la Diputació junt amb el Betlem monumental i la Plaça del Nadal

La Diputació de València acull l’exposició ‘El descobriment del món. Jocs i Joguets en els col·leccions de l’ETNO’, que ha inaugurat este divendres Vicent Mompó, president de la institució provincial. L’exposició, una mostra representativa de les col·leccions del ETNO, fa un repàs a com han jugat i aprés els xiquets al llarg dels anys.

Entre els objectes destacats, es pot veure una casa de nines de 1910, un exemplar de Jocs Reunits dels anys 30 del segle passat, la mítica nina Mariquita Pérez o un carro que un carreter va construir per al seu net, entre altres jocs i joguets. A més, la mostra de 75 peces singulars, la majoria antigues, està il·lustrada amb fotografies de Manuel Hurtado.

El president de la Diputació, Vicent Mompó, ha convidat als valencians a visitar l’exposició, que suposa una aposta “per allò que és nostre”. “Hem d’estar orgullosos d’això i intentar que arribe a les noves generacions”, ha defensat, al mateix temps que ha assegurat que en visitar esta mostra “tornem a ser xiquets”. “Més enllà dels mòbils, hi ha jocs, abans ens ho passàvem molt bé”, ha destacat.

D’altra banda, ha explicat que la Diputació “obri les seues portes perquè és de tots els valencians i les valencianes”. “Tenim clar que obrirem esta casa sempre que podem perquè la ciutadania puga visitar-la, ho vam fer el 9 d’Octubre, el dia de la Constitució i ara per Nadal”.

Per part seua, el diputat de Cultura, Paco Teruel, ha ressaltat que esta exposició és “l’esforç col·lectiu de la societat valenciana a través de la Diputació de València”.

L’exposició es pot visitar en el Saló de Reines del palau dels Scala fins al 5 de gener, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores. Els dies 24 i 31 de desembre i el 5 de gener, l’horari serà únicament al matí.

Campanya de Nadal

L’exposició forma part de la campanya de Nadal de la Diputació de València, que enguany té com a lema ‘Este Nadal, tots junts en casa, la Diputació de València; la casa de tots els pobles’, amb el qual s’ha volgut posar en valor el que significa el Nadal i la institució.

A part del Betlem monumental, que també es pot visitar en la seu de la Diputació, el dia 23 la plaça de Manises es convertirà en la plaça del Nadal amb diferents activitats i actuacions; l’oficina del Carter Real estarà oberta del 27 de desembre al 5 de gener al pati dels Scala; l’aula didàctica del Museu Valencià d’Etnologia obrirà la ‘Menuda biblioteca de Nadal’ i realitzarà el taller ‘L’aldea de Nadal’; i el teatre Escalante té programació especial. A això cal afegir que la Diputació comptarà amb estand en Expojove, del 26 de desembre al 4 de gener.

error: Content is protected !!