LA IL·LUSTRADORA ÀFRICA PITARCH CREA LA IMATGE DE ‘LAGRANJA OBERTA’

El cartell del cicle ‘LaGranja Oberta’, obra d’Àfrica Pitarch, s’inspira en el feminisme interseccional i en els cossos no normatius

El cicle ‘LaGranja Oberta’ és el projecte de mediació i de creació comunitària que es desenvolupa dins de la programació de l’Espai LaGranja

L’Espai LaGranja, el centre de mediació i recursos per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta el cartell del cicle ‘LaGranja Oberta’, creat per la il·lustradora Àfrica Pitarch. ‘LaGranja Oberta’ consisteix en tallers dissenyats especialment per a col·lectius no vinculats amb aquesta disciplina amb l’objectiu d’acostar la dansa a sectors socials més amplis.

Al maig i juny es duen a terme diverses sessions de ball guiades per Juana Varela, enfocades al col·lectiu de persones amb malalties cròniques i a les cuidadores d’aquestes, i per Vicent Gisbert, dirigides al col·lectiu de persones majors.

La idea que ha expressat Àfrica Pitarch a partir de la il·lustració és que partint del cos i el moviment s’aborda la dimensió expressiva de cada persona. La il·lustradora mostra el cos de la dona sense tabús ni límits, nu i sense deixar lloc a les inseguretats.

“Crec que hi ha una generació de dones artistes que sentim que tenim l’obligació artística i moral de reivindicar l’anatomia femenina i tot el que l’envolta (varietat de complexions, la menstruació, missatges d’apoderament…) i contribuir, així, al moviment feminista. La meua intenció comença amb mi mateixa; intente curar-me a mi mateixa i aprendre a voler el meu cos, acceptar-lo i cuidar-lo, i el compartisc amb la intenció que així altres dones també puguen fer-ho”, reflexiona la il·lustradora.

Àfrica Pitarch

Àfrica Pitarch (València, 1990) és llicenciada en Arquitectura Superior, carrera en la qual va imprimir la seua vocació artística i creativa tant com va poder. Molt prompte va començar a col·laborar, amb les seues il·lustracions, amb diferents projectes independents, agències de publicitat i firmes de moda. En 2017 es va traslladar a Madrid, on va comptar amb col·laboracions habituals per a la revista digital ‘Vice’, a més de veure publicats els seus treballs en mitjans com ‘Vogue’, ‘GQ’, ‘Telva’ o ‘Glamour’. És en aquesta ciutat on accedeix a l’equip de Freeda, canal de comunicació feminista, com a directora d’art, lloc que ocupa des de juny de 2018. A escala internacional, ha rebut encàrrecs de ‘Lenny Letter’, el magazín de Lena Dunham, directora, guionista i protagonista de la sèrie ‘Girls’. Les seues creacions són característiques per l’ús de colors primaris i formes geomètriques, la reivindicació de l’anatomia femenina i la influència cinematogràfica.

error: Content is protected !!