LA IL·LUSTRADORA ÀFRICA PITARCH CREA LA IMATGE DE ‘LAGRANJA OBERTA’

LA IL·LUSTRADORA ÀFRICA PITARCH CREA LA IMATGE DE ‘LAGRANJA OBERTA’

El cartell del cicle ‘LaGranja Oberta’, obra d’Àfrica Pitarch, s’inspira en el feminisme interseccional i en els cossos no normatius

El cicle ‘LaGranja Oberta’ és el projecte de mediació i de creació comunitària que es desenvolupa dins de la programació de l’Espai LaGranja

L’Espai LaGranja, el centre de mediació i recursos per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta el cartell del cicle ‘LaGranja Oberta’, creat per la il·lustradora Àfrica Pitarch. ‘LaGranja Oberta’ consisteix en tallers dissenyats especialment per a col·lectius no vinculats amb aquesta disciplina amb l’objectiu d’acostar la dansa a sectors socials més amplis.

Al maig i juny es duen a terme diverses sessions de ball guiades per Juana Varela, enfocades al col·lectiu de persones amb malalties cròniques i a les cuidadores d’aquestes, i per Vicent Gisbert, dirigides al col·lectiu de persones majors.

La idea que ha expressat Àfrica Pitarch a partir de la il·lustració és que partint del cos i el moviment s’aborda la dimensió expressiva de cada persona. La il·lustradora mostra el cos de la dona sense tabús ni límits, nu i sense deixar lloc a les inseguretats.

“Crec que hi ha una generació de dones artistes que sentim que tenim l’obligació artística i moral de reivindicar l’anatomia femenina i tot el que l’envolta (varietat de complexions, la menstruació, missatges d’apoderament…) i contribuir, així, al moviment feminista. La meua intenció comença amb mi mateixa; intente curar-me a mi mateixa i aprendre a voler el meu cos, acceptar-lo i cuidar-lo, i el compartisc amb la intenció que així altres dones també puguen fer-ho”, reflexiona la il·lustradora.

Àfrica Pitarch

Àfrica Pitarch (València, 1990) és llicenciada en Arquitectura Superior, carrera en la qual va imprimir la seua vocació artística i creativa tant com va poder. Molt prompte va començar a col·laborar, amb les seues il·lustracions, amb diferents projectes independents, agències de publicitat i firmes de moda. En 2017 es va traslladar a Madrid, on va comptar amb col·laboracions habituals per a la revista digital ‘Vice’, a més de veure publicats els seus treballs en mitjans com ‘Vogue’, ‘GQ’, ‘Telva’ o ‘Glamour’. És en aquesta ciutat on accedeix a l’equip de Freeda, canal de comunicació feminista, com a directora d’art, lloc que ocupa des de juny de 2018. A escala internacional, ha rebut encàrrecs de ‘Lenny Letter’, el magazín de Lena Dunham, directora, guionista i protagonista de la sèrie ‘Girls’. Les seues creacions són característiques per l’ús de colors primaris i formes geomètriques, la reivindicació de l’anatomia femenina i la influència cinematogràfica.

error: Content is protected !!