L’HUMOR D’ALBENA TEATRE I LA MÚSICA DE SUSANA BACA SÓN LES PROPOSTES DE CULTURA DE LA GENERALITAT A L’ARNICHES

Carles Alberola protagonitza ‘Waterloo’, un monòleg en clau de comèdia nostàlgica

La guanyadora de tres Grammy Llatins, Susana Baca, arriba a l’Arniches en concert, el dissabte 27 de maig

La programació escènica del Teatre Arniches acomiada el mes de maig amb un doble programa de teatre i dansa amb Albena Teatre i Susana Baca en concert, el 26 i 27 de maig.

L’Institut Valencià de Cultura afronta la recta final de la seua programació en el Teatre Arniches apostant pel talent valencià de la mítica companyia Albena i el seu espectacle ‘Waterloo’, i en l’altre extrem, amb una gran proposta internacional que hi porta a la guanyadora de tres Premis Grammy Llatins, la peruana Susana Baca. En paraules de la delegada de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo: “Ens encanten els contrastos, i aquest cap de setmana és un clar exemple que, des del més pròxim fins al més llunyà, és possible oferir dos espectacles de gèneres diferents i diverses naturaleses i procedències amb el mateix punt de partida: l’emoció, la qualitat i dos meravellosos artistes, Carles Alberola i Susana Baca”.

El divendres 26 de maig, a les 20.30 hores, la veterana companyia valenciana Albena Teatre presenta el seu espectacle ‘Waterloo’ de Pasqual Alapont i Carles Alberola, el qual també protagonitza aquesta peça que planteja un viatge en el temps que té el desig de donar veu als que ja no hi estan.

Albena Produccions, creada per Carles Alberola i Toni Benavent fa quasi trenta anys, ha realitzat més de 2.000 representacions i ha rebut més de 50 premis. Per separat, o conjuntament, han treballat en companyies com L’Horta, Moma Teatre, Dagoll Dagom o Olympia Metropolitana. Carles Alberola va rebre el Premi d’Honor 2022 de l’Associació d’Actors i Actrius Valencians.

La música prendrà l’Arniches el dissabte 27 de maig, a les 20.30 hores, amb el concert d’una figura clau de la música llatinoamericana: Susana Baca. Cantant, compositora, investigadora i impulsora de la recuperació de les arrels afroperuanes, els més de vint treballs publicats al llarg de la seua trajectòria configuren un mapa racial i emocional de vital importància, i una clara declaració d’intencions a través de les seues lletres respecte a la situació de la dona, l’esclavitud i el racisme, a més d’un testimoni recuperat de nombroses veus i sons perduts pel pas del temps.

Guanyadora de tres Premis Grammy Llatins, Susana Baca és considerada com a la millor cantant poètica de l’actualitat i la seua importància ha servit d’influència per a molts cantants del món. Ha sigut també ministra de Cultura del Perú i presidenta de la Comissió Interamericana de Cultura de l’OEA.

error: Content is protected !!