EL RIALTO PRESENTA DEL 25 AL 28 DE MAIG ‘LA TORRE DEL SILENCI’

L’autoria i la direcció són de Sònia Alejo i Paco Zarzoso

Està interpretada per Pep Ricart i Àngel Fígols

El Teatre Rialto, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta del 25 al 28 de maig, dins de la temporada d’exhibició del cicle de companyies valencianes, l’obra de la companyia La Medusa ‘La torre del silenci’, escrita i dirigida a quatre mans per Sònia Alejo i Paco Zarzoso.

És la història d’un parell de germans que es troben en una masia aïllada, en un lloc indeterminat de l’interior, després de la mort de sa mare, quan fa vint-i-cinc anys que no s’han vist. Ara, els dos germans es troben en una disjuntiva en la qual tracten d’esbrinar un passat borrós i ple d’escletxes en un present incòmode, amb la intenció de dibuixar junts un futur més amable.

El tema de l’obra és la fraternitat com a alternativa a l’individualisme o al pes de l’honor familiar i la tradició entesa com a limitació, i no com a part constructiva d’u mateix. La fraternitat serà l’única que podrà cosir la relació entre aquests dos homes, però no ho podran fer sols.

En l’obra apareixen també, de manera transversal, altres temes, com ara l’enfrontament entre el món rural i el món urbà, la calma enfront de la velocitat, el valor de les coses enfront del preu que se’ls posa i el compromís enfront de l’individualisme.

Però l’aspecte principal que afronta ‘La torre del silenci’ és la manera de relacionar-se entre dues persones davant d’un problema comú: la fugida evadint l’enfrontament o el compromís.

L’escriptura de l’obra es va plantejar amb la idea d’escriure a quatre mans, amb la participació activa dels actors des del text inicial. Per tant, el resultat en escena és un duel magnífic entre dos intèrprets involucrats en cada rèplica d’una obra plena d’intrigues, que sintetitza estèticament i textual un procés creatiu sense precedents per a les persones involucrades.

error: Content is protected !!